Είναι επίσημο: Στο Μιλγουόκι η 14η Ιουλίου είναι η «Ημέρα Γιάννης Αντετοκούνμπο» και εμείς νομίζουμε ότι ο φετινός MVP του ΝΒΑ κάθε μέρα γράφει και μια νέα σελίδα στην ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, η πόλη του Μιλγουόκι αποφάσισε να δείξει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την αγάπη της στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ορίζοντας κι επισήμως την 14η Ιουλίου ως «Giannis Antetokounmpo Day» (σ.σ. Ημέρα Γιάννης Αντετοκούνμπο).

Μάλιστα, ο υπεύθυνος της Κομητείας, Chris Abele, στην προκήρυξη που ανέβασε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει όλους τους λόγους που αποφάσισε έτσι να τιμήσει τον φετινό MVP του ΝΒΑ.

Την ίδια ώρα, που στο Μιλγουόκι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν σήμερα τον τίτλο του Γιάννη, αυτός στις δηλώσεις του παραμένει ταπεινός, αναφέροντας ότι αγωνιστικά βρίσκεται ακόμη στο 60% των δυνατοτήτων του.

Πολύς κόσμος λέει είσαι ο MVP, είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη λίγκα, είσαι τόσο κυριαρχικός. Θεωρώ όμως ότι μπορώ να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Είμαι στο 60% των δυνατοτήτων μου, όσον αφορά το πόσο καλύτερος μπορώ να γίνω. Θέλω να γίνομαι καλύτερος

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς στις δηλώσεις του στο ESPN ανέφερε ακόμη ότι πρώτα απ’ όλα κοιτάει τον εαυτό του πριν από κάθε άλλον και ότι προσπαθεί να βελτιώνεται όσο περισσότερο μπορεί: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να δουλέψω στο παιχνίδι μου».

Αναφορικά, με το μέλλον του στην ομάδα (το συμβόλαιό του λήγει το 2020), ο Γιάννης δήλωσε ότι: «Θέλω να είμαι κομμάτι μιας νικήτριας ομάδας. Όσο έχουμε την ίδια νοοτροπία και την ίδια προσέγγιση στο παιχνίδι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγω και να μην γίνω σαν τον Κάρι, τον Ντιρκ, τον Κόμπι ή τον Τιμ Ντάνκαν».