Ο τελικός του MasterChef βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ κι επιτέλους έχουμε τους δύο φιναλίστ: Σπυριδούλα και Μανώλης. Το πρώτο post του Χρήστου που έφυγε σε κλίμα συγκίνησης.

Ο τελικός του MasterChef θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κι όλοι ανυπομονούμε. Το βράδυ της Τετάρτης αναδείχθηκαν και οι δύο φιναλίστ, η Σπυριδούλα και ο Μανώλης, ενώ αυτός που αποχώρησε ήταν ο αγαπημένος σε όλους “Κρατς”.

Και οι τρεις παίκτες, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια που έφτασαν μέχρι αυτό το σημείο, πέρασαν από μια ακόμη δοκιμασία Mystery Box και από τη διαδικασία αυτή επιλέχθηκε ο παίκτης που πήρε αμέσως το εισιτήριό του για τον τελικό.

Οι κριτές μίλησα για τις αστοχίες των πιάτων των διαγωνιζόμενων και στο τέλος ανακοίνωσαν το όνομα της Σπυριδούλας,που ήταν αυτή που πέρασε κατευθείαν στον εξώστη και τον τελικό.

Ο Μανώλης και ο Χρήστος είχαν περισσότερες αδυναμίες στα πιάτα τους και έτσι κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα απαιτητικό πιάτο του σεφ Άγγελου Λάντου. Από αυτή τη διαδικασία φυσικά, εξαιρέθηκε η Σπυριδούλα που πλέον άνετη παρακολουθούσε τη συνέχεια.

Και οι δύο διαγωνιζόμενοι κατά τη διαδικασία αντιμετώπισαν δυσκολίες ενώ τους είχε κυριεύσει το άγχος. Έδωσαν όσο μπορούσαν τον καλύτερό τους εαυτό και… παρέδωσαν το πιάτο τους. Αυτός που ξεχώρισε από αυτή τη δοκιμασία ήταν ο Μανώλης που πέρασε επίσης, στον τελικό.

Μανώλης και Σπυριδούλα θα διεκδικήσουν 50.000 ευρώ και φυσικά τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef.

Ο Χρήστος αποχώρησε σε φορτισμένο κλίμα, ήταν αγαπητός σε όλους, στους κριτές αλλά και το κοινό, ενώ όλοι μιλούσαν για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του, τον οποίο επεσήμανε και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Το πρώτο post του Χρήστου

Μετά την αποχώρησή του ο Χρήστος Μπάρκας έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram. Ευχαρίστησε το κοινό για τα μηνύματα και τη στήριξη, ενώ όπως είπε έφυγε πιο γεμάτος, με γνώσεις και εμπειρίες.

Κλείνοντας για τελευταία φορά την πόρτα του MasterChef αυτό που κρατάω είναι μόνο τις όμορφες στιγμές, τους ανθρώπους που γνώρισα, τα συναισθήματα που βίωσα πάνω στη κουζίνα και τα ταξίδια που κάναμε με τους κριτές και τα παιδιά

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή! Σήμερα τελειώνει για μένα αυτό το υπέροχο και περιπετειώδες ταξίδι μου στο @masterchefgr αλλά ανοίγονται νέοι δρόμοι και καινούργιες ευκαιρίες μπροστά μου! Στεναχωρήθηκα πολύ που δεν κατάφερα να περάσω στον τελικό, ήθελα πολύ να παλέψω γι αυτό τον τίτλο αλλά χάρη στα άπειρα μηνύματα σας και την αγάπη που μου δείχνετε καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι το ταξίδι και όχι πάντα ο προορισμός!

Φεύγω από το @masterchefgr γεμάτος, καλύτερος μάγειρας με πολλές γνώσεις και εμπειρίες, γεμάτος από αγάπη και συναισθήματα, γεμάτος όμορφες εικόνες και φυσικά χαρούμενος για τα όσα έζησα! Ένα ευχαριστώ δεν φτάνει για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που μου δείξατε όλο αυτό τον καιρό, δεν πίστευα πόσους φίλους πλέον μπορεί να έχω εκεί έξω!

Κλείνοντας για τελευταία φορά την πόρτα του @masterchefgr αυτό που κρατάω είναι μόνο τις όμορφες στιγμές, τους ανθρώπους που γνώρισα, τα συναισθήματα που βίωσα πάνω στη κουζίνα και τα ταξίδια που κάναμε με τους κριτές και τα παιδιά.

Συγκινούμαι πολύ με τα όσα σας γράφω αλλά νιώθω την ανάγκη να σας μιλήσω για όσα έζησα σ αυτό το υπέροχο και μοναδικό ταξίδι! Το @masterchef είναι μια μοναδική ευκαιρία για κάθε μάγειρα! Ένα πράγμα κατάλαβα και θέλω να σας συμβουλεύσω μην σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε τα όνειρά σας και πάντα να βρίσκετε λόγους για να χαμογελάτε! Θέλει κόπο, θέλει θυσίες, θέλει αφοσίωση, θέλει πάθος αλλά έτσι και αλλιώς τίποτα στη ζωή μας δεν έρχεται εύκολα!», έγραψε ο Χρήστος Μπάρκας.

Διαβάστε επίσης:

Οι σχέσεις του με τα παιδιά στο MasterChef, τα σχέδια του και η «ανοιχτή» πόρτα στο Λονδίνο