«Η επέμβαση πήγε καλά. Ήταν προετοιμασμένος και γνώριζε τις δυσκολίες της επέμβασης. Η ανάρρωσή του θα πάρει καιρό», ανέφεραν οι γιατροί, μετά την μεταμόσχευση καρδιάς την οποία υποβλήθηκε ο Salvador Sobral.

Ο 27χρονος τραγουδιστής από την Πορτογαλία που κέρδισε τον διαγωνισμό της Eurovision το 2017, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ νοσηλεύεται ακόμα στην εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου Santa Cruz της Λισαβόνα, σύμφωνα με το BBC.

O Salvador απέφευγε να μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ωστόσο αποφάσισε να επιβεβαιώσει τις φήμες για την καρδιά του και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή μιας συναυλίας για να αποχαιρετήσει το κοινό του.

Θα παραδώσω το σώμα μου στην επιστήμη… Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει, αυτά τα πράγματα είναι αδύνατον να προσδιοριστούν… Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την όλη υποστήριξη μέχρι τώρα

«Δυστυχώς ήρθε η ώρα να παραδώσω το σώμα μου στην επιστήμη», ανέφερε τότε στη συναυλία του ο ίδιος, ενώ τραγούδησε στη συνέχεια το «Hello, Goodbye» των Beatles.

Ο Salvador τους τελευταίους τρεις μήνες τους πέρασε μέσα στο νοσοκομείο, όπου περίμενε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Photo: AP Photo/Efrem Lukatsky