Η τραγωδία που ζει η χώρα μας έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό έρχονται από όλο τον κόσμο. Πυροσβέστες απ’ την Αυστραλία δείχνουν τη στήριξή τους στους Έλληνες συναδέλφους τους με μια πινακίδα στα ελληνικά.

Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει σοκάρει όλο τον κόσμο και όλοι θέλουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους και να συνδράμουν όπως μπορούν. Χιλιάδες είναι και τα μηνύματα τόσο από απλούς πολίτες, όσο από ηγέτες. Ένα ακόμα μήνυμα συμπαράστασης έρχεται από τους πυροσβέστες απ’ την Αυστραλία με μια πινακίδα στα ελληνικά στα γραφεία τους.

Η πινακίδα βρίσκεται στην είσοδο του πυροσβεστικού σταθμού του Νιούταουν στη Νέα Νότια Ουαλία. Η πινακίδα γράφει: «Οι καρδιές και οι προσευχές μας για την Ελλάδα» μαζί με το hashtag #PrayForGreece.

We are thinking of everyone being affected by the fires in Greece. Big respects to our brother and sister firefighters doing their best to save and protect those in need.#prayforgreece

Gepostet von Newtown Fire Station am Dienstag, 24. Juli 2018

Στην ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό στο Facebook δημοσίευσε την εν λόγω πινακίδα από τα γραφεία τους γράφοντας στη λεζάντα:

«Οι σκέψεις μας είναι κοντά σε όσους επλήγησαν από τις φωτιές στην Ελλάδα. Μεγάλο σεβασμό στα αδέλφια μας, τους πυροσβέστες, που κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν και να προστατεύσουν όσους έχουν ανάγκη».

Ακόμα ο τελικός απολογισμός θανάτων δεν έχει γίνει και υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός αγνοούμενων. Αυτό δεν έχει σοκάρει μόνο το πανελλήνιο αλλά και όλο τον κόσμο.

Αφανίστηκε ένας ολόκληρος οικισμός και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Οι φονικές πυρκαγιές δημιούργησαν βαθιές πληγές και άφησαν τους πάντες άφωνους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ρέμος δίνει όλη την αμοιβή του για τη συναυλία στο Nammos για τους πληγέντες