Πότε θα ολοκληρωθεί το MasterChef; Ποιοι θα είναι οι δύο φιναλίστ; Όλες οι εκπλήξεις του τελικού του MasterChef που θέλεις να ξέρεις! Bonus: Λεπτομέρειες από το σημερινό επεισόδιο.

Στις 22 Μαϊου είναι προγραμματισμένος ο τελικός του ριάλιτι μαγειρικής που καθήλωσε γι’ ακόμα μία σεζόν το τηλεοπτικό κοινό στους δέκτες του και όλοι μας ανυπομονούμε να δούμε τις εκπλήξεις του τελικού του MasterChef.

Ο τελικός θα διεξαχθεί σε 2 μέρη, όπως είχε συμβεί και την προηγούμενη σεζόν. Το πρώτο μέρος θα είναι μαγνητοσκοπημένο ενώ το δεύτερο και τελευταίο μέρος θα προβληθεί live, ώστε να μην διαρρεύσει ποιος είναι και ο νικητής!

Σύμφωνα με τα τελευταία spoilers στον τελικό θα αναμετρηθούν ο Χρήστος, ο Μάνος και η Σπυριδούλα, καθώς Παντελής και Πάνος μένουν εκτός! Οι πληροφορίες δε, θέλουν τον Χρήστο -ακα κρατς- του οποίου φωτογραφίες από νυχτερινή έξοδο κυκλοφόρησαν στα social media-, να μένει εκτός διαγωνισμού κυριολεκτικά στο παρά πέντε, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Τέσσερις δοκιμασίες για την τελική δυάδα του MasterChef!

Μάνος και Σπυριδούλα -όπως όλα δείχνουν- θα περάσουν τις 4 συνολικά τελευταίες δοκιμασίες. Μία εκ των τεσσάρων τους οδήγησε στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στο Bilbao. Εκεί οι Βάσκοι συνηθίζουν να απολαμβάνουν ένα ποτήρι txakoli, τοπικό αφρώδες κρασί, με τα pinchos ή pintxos. Πρόκειται για φέτες τραγανής μπαγκέτας με διάφορα μεζεδάκια επάνω.

Οι σεφ επιστρατεύουν όλη τη φαντασία τους μετατρέποντας πολλές φορές τα pintxos τους σε έργα τέχνης. Μάλιστα μία φορά τον χρόνο διοργανώνεται διαγωνισμός, όπου και βραβεύονται τα καλύτερα. Σε αυτήν τη δοκιμασία -στην οποία ενδεχομένως οι παίκτες να διαγωνίστηκαν για τα καλύτερα pintxos- νικητής αναδείχθηκε ο Μάνος. Ωστόσο, η Σπυριδούλα έβαλε τη δυνατά της στη δεύτερη δοκιμασία και ισοφάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι επόμενες δύο δοκιμασίες γυρίζονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πολύ πιθανό τους δύο διεκδικητές του μεγάλου επάθλου των 50.000 ευρώ να κληθούν να βοηθήσουν και πρώην παίκτες, τους οποίους θα επιλέξουν οι δύο φιναλίστ.

Bonus: Λεπτομέρειες από το σημερινό επεισόδιο

Παντελής, Σπυριδούλα, Πάνος, Μανώλης και Χρήστος, διασταυρώνουν τα μαγειρικά τους ξίφη σε δυο δοκιμασίες, οι οποίες θα απαιτήσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Πρώτη δοκιμασία ένα mystery box με υλικά επιλογής του Πάνου Ιωαννίδη. Αυτός, που θα παρουσιάσει το καλύτερο πιάτο στους τρεις κριτές, θα περάσει απευθείας στην επόμενη φάση και δεν θα λάβει μέρος στη δεύτερη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου. Πρόκειται για ένα πιάτο του χαρισματικού Chef Γιώργου Βενιέρη με πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Αυτός, που θα σερβίρει το πιάτο με τα περισσότερα λάθη στους κριτές και στον καλεσμένο τους, θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό λίγο πριν τον μεγάλο τελικό.

Ποιος ή ποια θα μαγειρέψει σήμερα για τελευταία φορά στην κουζίνα του MasterChef και ποιοι τέσσερις θα είναι αυτοί, οι οποίοι θα περάσουν στην επόμενη φάση των ημιτελικών;

Δες και αυτό:

Αποχώρησε η Ασημίνα σε κλίμα συγκίνησης | Η τελική πεντάδα του MasterChef