Η Κάτια Δανδουλάκη βρέθηκε καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο “Ενώπιος Ενωπίω” το βράδυ της Δευτέρας και μίλησε για όλα, τόσο για τα επαγγελματικά όσο και για τα προσωπικά της.

Τι είπε η Κάτια Δανδουλάκη για τις Άγριες Μέλισσες;

Πώς αποφάσισε να πει το “ναι” και να συμμετέχει στις Άγριες Μέλισσες; Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, δεν χρειάστηκε κανένας να την πείσει, με το που άκουσε το κανάλι, την παραγωγή, τους συγγραφείς και τον σκηνοθέτη ήξερε ότι ήθελε να το κάνει.

Δεν χρειάστηκε να με πείσει κανείς. Με το που άκουσα το θέμα, το κανάλι, τον παραγωγό, συγγραφείς, σκηνοθέτη, είπα επί τόπου ναι, θέλω να το κάνω. Όσο πιο στέρεη είναι η βάση που πατάς, δεν υπάρχει περίπτωση να στραβοπατήσεις παρά μονάχα από δικό σου λάθος. Ο Λευτέρης Χαρίτος έχει βάλει τη στάμπα του τη σκηνοθετική… Ο ρόλος μου είναι το τελευταίο που με απασχόλησε. Με νοιάζει σε μια καθημερινή σειρά να υπάρχει ένας ρόλος που να κρύβει ένα μυστικό. Ο ρόλος, μάλιστα, τυχαίνει να είναι και πολύ επάνω μου. Παίζω με κάποια παιδιά το ένα καλύτερο από το άλλο σε αυτή τη σειρά, υποκλίνομαι στο ταλέντο τους, στην πειθαρχία τους, στο αποτέλεσμα που φέρνουν. Όχι μόνο οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί, ο σκηνοθέτης, οι σεναριογράφοι, τι ταλέντα…

Η σχέση ζωής με τον Μάριο Πλωρίτη

Η Κάτια Δανδουλάκη, μιλώντας για την προσωπική της ζωή, αναφέρθηκε στη σχέση ζωής με τον Μάριο Πλωρίτη, επί 32 χρόνια, μέχρι την ημέρα που εκείνος έφυγε απ’ τη ζωή.

Είμαι ευγνώμων για την προσωπική μου ζωή. Είχα έναν άνθρωπο που έζησα μαζί του όλες τις μορφές της αγάπης. Για εμένα ο έρωτας ήταν μια συνολική μορφή αγάπης. Με τον Μάριο ήταν πολλές αγάπες μαζί. Ήμασταν ερωτευμένοι μέχρι που έφυγε, 32 χρόνια. Είχαμε 30 χρόνια διαφορά, ήμασταν μαζί σχεδόν όλη μου τη ζωή. Παντρεμένοι ήμασταν τα 12. Ζούσαμε ουσιαστικά 32 χρόνια μαζί, τα πιο δημιουργικά της ζωής μου

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως πολλές φορές την ρωτούν εάν της λείπει ένας σύντροφος. «Είναι ακριβώς αυτό, είναι τόσο δύσκολο να βρεις την ομοψυχία. Ήμουν ευλογημένη πολύ. Έχω ευγνωμοσύνη στο σύμπαν, στον Θεό».

Όσον αφορά την απώλειά του, η διάσημη ηθοποιός παραδέχθηκε πόσο δύσκολα τη βίωσε, παραδέχθηκε πως δεν φανταζόταν πως η στεναχώρια έχει τόσο βάθος ενώ είπε πως κόντεψε να χάσει την ψυχή της.

Δεν φανταζόμουν ότι η στεναχώρια μπορεί να έχει τόσο βάθος. Κόντεψα να χάσω τη ψυχή μου, δεν ήξερα ποια είμαι. Και δεν ήταν θέμα αυτοκτονικών τάσεων, αλλά δεν καταλάβαινα γιατί υπήρχα. Βεβαίως κατάλαβα ότι είχα ανάγκη από γιατρό και πήγα αμέσως. Δεν είμαι άνθρωπος της αρρώστιας, αλλά της ζωής. Και γλίτωσα πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα χρόνο. Στη δουλειά πήγαινα με πάρα πολύ ζόρι. Έτρεχε ο ιδρώτας από πάνω μέχρι κάτω, όταν έβλεπα τον κόσμο στο θέατρο. Ο κόσμος που με ανακούφιζε μου προκαλούσε πανικό… […] Δεν μπορείς να φανταστείς πώς η λογική δεν λειτουργεί

«Μετά τον Μάριο, το χάος! Ήμουν τόσο πλήρης… Είμαι ανοιχτή για τα πάντα. Απλώς είμαι και ευγνώμων γιατί είχα τα πάντα», συμπλήρωσε η Κάτια Δανδουλάκη.

Το παιδί που δεν ήρθε ποτέ

Η Κάτια Δανδουλάκη δεν έκανε ποτέ παιδί και παραδέχθηκε πως είναι κάτι που ήθελε πολύ, παραδεχόμενη πως ο Μάριος Πλωρίτης ήταν ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο ήθελε να κάνει οικογένεια. Όπως είπε, δεν ήθελε ποτέ ένα παιδί γενικώς, ήθελε ένα παιδί με τον Μάριο.

Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε. Επιλογή των συνθηκών ήταν να μην μπορούμε να κάνουμε, επειδή ζούσαμε χώρια και υπήρχε και μία γυναίκα άρρωστη. Από την άλλη μεριά, γιατί ήθελα να κάνω παιδί; Γιατί ο Μάριος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο με τον οποίο ήθελα να κάνω παιδί. Δεν ήθελα ποτέ ένα παιδί γενικώς, ήθελα ένα παιδί με τον Μάριο. Όταν πια ήμασταν μαζί, δεν μας τύχαινε. Πολλές φορές τυχαίνει στη γυναίκα να μένει έγκυος όταν δεν θέλει και όταν θέλει να μην μπορεί. Υπήρξε μια εγκυμοσύνη που χάθηκε. Είναι πολύ λεπτά πράγματα αυτά. Επίσης, απόλυτα πιστεύω πως είναι και θέμα τύχης. […] Δεν αισθάνομαι όμως ελλιπής χωρίς αυτό και είναι πολύ σημαντικό