Το επεισόδιο της Πέμπτης μας επιφύλασσε να παρακολουθήσουμε μια τεράστια γκάμα συναισθημάτων, εντάσεις μεταξύ παιχτών και ένα εξαιρετικό έπαθλο για την ομάδα που κέρδισε στην ομαδική δοκιμασία.

Μετά την εξωτερική δοκιμασία στο ξενοδοχείο Hilton, που όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος είχε μια γλυκόπικρη γεύση, το αποτέλεσμα της ομαδικής στο MasterChef ήταν αυτό που τραβούσε τα βλέμματα των τηλεθεατών.

Νικήτρια της ομαδικής, συλλέγοντας 22 ψήφους έναντι 9 της αντίπαλης ομάδας, αναδείχθηκε η κόκκινη ομάδα με αρχηγό τον Μανώλη και συνεργάτες τους Χρήστο (υπαρχηγός), Ασημίνα, Ιωάννα, Θάνο και Χαράλαμπο. Με τη νίκη αυτή, οι 6 παίχτες κέρδισαν ένα πολυτελέστατο έπαθλο, με βουτιές στην εσωτερική πισίνα του Hilton και γεύμα στο εστιατόριο που στεγάζεται σ’ αυτό, με συντροφιά – όπως πάντα – τον Γιάννη Αποστολάκη.

Από την αντίπερα όχθη και την μπλε ομάδα, όπου ηγούνταν ο Σταμάτης, οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες με την δυσφορία και τα νεύρα να έχουν τον πρώτο λόγο. Αρχηγός και συμπαίκτες, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ομαδικής στο MasterChef, έδειξαν έντονη τη δυσαρέσκεια τους κάνοντας παράπονα στους κριτές για τη τροπή που πήρε η ομαδική δοκιμασία και κυρίως για το γεγονός ότι στην κριτική τους δεν συμπεριλήφθηκε η αργοπορία στο σέρβις της κόκκινης ομάδας. Ενώ οι τρεις έμπειροι σεφ από τη μεριά τους έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους, οδηγώντας τους συμμετέχοντες στη δοκιμασία ασυλίας.

Και όσο οι παίχτες της κόκκινης ομάδας απολάμβαναν το έπαθλό τους, στο οποίο γεύτηκαν το πιάτο (ριζότο με καραβίδα και πίκλες φράουλας) που είχαν δημιουργήσει στην ομαδική δοκιμασία, οι παίχτες της μπλε ομάδας χωρίς τον Σταμάτη που με το ρόλο του αρχηγού έθεσε τον εαυτό του ως πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση, προσπαθούσαν να «ανοίξουν» την πιο μακριά pasta fresca.

Οι παίχτες που διακρίθηκαν στην πρώτη φάση της ασυλίας ήταν οι Παντελής, Πάνος και Σπυριδούλα που στην συνέχεια κλήθηκαν να φτιάξουν το ραβιολόνι που θα τους έδινε την ασυλία. Και οι τρεις διεκδικητές της ασυλίας είχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, με τον Παντελή να παίρνει την πρωτιά στις λεπτομέρειες. Αξιοσημείωτο είναι πως οι Πάνος και Σπυριδούλα αμέλησαν να ρίξουν πιπέρι πάνω στο ραβιολόνι, γεγονός που μαζί με κάποιες μικροαστοχίες τους στέρησε την λευκή ποδιά.

Έτσι, με τα παραπάνω στοιχεία στο επεισόδιο της Παρασκευής θα έχουμε την ψηφοφορία, στην οποία οι Παντελής και Σταμάτης δεν θα μπορούν να ψηφιστούν λόγω της ασυλίας του πρώτου και της οικειοθελούς υποψηφιότητας προς αποχώρηση του τελευταίου, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν κάποιον από τους Εύα, Ζαχίρ, Πάνο και Σπυριδούλα.

Δείτε το trailer του 61ου επεισοδίου στις 12 Απριλίου:

Διαβάστε επίσης:

Μια ανατρεπτική αποχώρηση από το MasterChef που μας συγκίνησε