Προτελευταία εβδομάδα για το διαγωνισμό μαγειρικής και η μέρα που θα μάθουμε τους δύο φιναλίστ δεν αργεί. Η χθεσινή μέρα είχε Mystery Box και… μια αποχώρηση που κανείς δεν ήθελε να έρθει η στιγμή της.

Η τελική τετράδα του MasterChef είναι γεγονός και να διαμορφώνεται εξ’αιτίας της αποχώρησης ενός από τους πιο αγαπημένους διαγωνιζόμενους στο ελληνικό κοινό, τον Παντελή. Μέχρι, όμως, να φτάσει αυτή η άχαρη στιγμή οι πέντε φιναλίστ – πλέον τέσσερις – πέρασαν από δυνατές δοκιμασίες.

Αρχικά, η καθιερωμένη έναρξη της εβδομάδας, με το Mystery box. Τα υλικά του κουτιού διαφορετικά από τις προηγούμενες φορές, καθώς τα είχε επιλέξει ο Πάνος Ιωαννίδης, οι δυσκολίες αναμενόμενες καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία, αλλά οι παίκτες δημιουργικοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του «μυστικού κουτιού».

Νικητής της πρώτης δοκιμασίας αναδείχθηκε ο Μανώλης, μ’ ένα πιάτο αρκετά δημιουργικό και με σκέψη «έξω από το κουτί». Οι υπόλοιποι δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τόσο τους σεφ όσο ο νικητής, γεγονός που τους ανάγκασε να λάβουν μέρος στη δοκιμασία αποχώρησης.

Η δοκιμασία που θα «κλείδωνε» την τελική τετράδα του διαγωνισμού είχε να κάνει με αντιγραφή πιάτου του πολύ γνωστού chef,  Γιώργου Βενιέρη.

Οι διαγωνιζόμενοι που μάχονταν για την «πρόκριση» τους στην τελική τετράδα του MasterChef αντικρίζοντας το πιάτο που έμελλε να αντιγράψουν συμφώνησαν ομόφωνα πως ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Πιο συγκεκριμένα, το άγχος των παικτών ήταν μεγάλο και ειδικά του Χρήστου, ο οποίος δεν είχε ξαναδουλέψει με ασιατικά υλικά.

Τελικά, ο πιο αγχωμένος από τους τρεις, ο Χρήστος, ήταν ο πρώτος που κατέληξε να κάνει παρέα στον Μανώλη που ήταν στον εξώστη με την Σπυριδούλα να τον ακολουθεί, αποσπώντας την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους τέσσερις.

Τα πιάτα με τις περισσότερες αστοχίες ανήκαν στους Πάνο και Παντελή, με τον τελευταίο να βλέπει την πόρτα της εξόδου και να αφήνει τον μέντορα του, Σωτήρη Κοντιζά, χωρίς παίκτες.

Στο επεισόδιο της Τρίτης θα δούμε την τελική τετράδα του MasterChef, να έρχεται αντιμέτωπη με νέες δυσκολίες. Ακόμα ένα Mystery box με υλικά από τον Σωτήρη Κοντιζά, άλλη μία αποχώρηση και τα αποτελέσματα της τελικής τριάδας θα γίνουν γνωστά στο τέλος του επεισοδίου.

Bonus:

Γνωρίζοντας εδώ και καιρό από spoilers ποιοι ενδέχεται να βρίσκονται στον τελικό του διαγωνισμού, οι θέσεις “3” και “4” είναι άγνωστες. Παρόλα αυτά όπως φαίνεται από ένα Insta story του περσινού διαγωνιζόμενου, Δημήτρη Τσίκιλη, ο Πάνος έχει δει τις πόρτες της εξόδου. Αναμένεται να δούμε αν είναι αλήθεια…

Δείτε το story του Δημήτρη Τσίκιλη:

τελική τετράδα MasterChef

Διαβάστε επίσης ποια είναι η διαδικασία του τελικού:

Όλες οι εκπλήξεις του τελικού του MasterChef που θέλεις να ξέρεις! Bonus: Λεπτομέρειες από το σημερινό επεισόδιο