Πολλοί είναι οι παίκτες του MasterChef που έχουν αφήσει «εποχή» για τις επιδόσεις και τους χαρακτήρες τους. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς έφυγαν νωρίς, ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν στην πηγή και δεν ήπιαν νερό. Οι τελευταίοι απ’ αυτούς μπορούν να χαρακτηριστούν και ως οι αδικημένοι παίκτες του MasterChef. 

Μάγειρες με τεράστιο ταλέντο, στους οποίους η τύχη γύρισε την πλάτη λίγο πριν τον τελικό. Θα μπορούσαν, χωρίς αμφιβολία, να είχαν κερδίσει το διαγωνισμό, γεγονός που δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα.

Ποιοι είναι αυτοί, όμως, αδικημένοι παίκτες του MasterChef;

Δημήτρης Παπαπαναγιώτου

Διαγωνιζόμενος μάγειρας στο Masterchef 1! Εκτός από τα πολλά «-πα» στο επίθετο του, είχε και πολλά ταλέντα στον τομέα της μαγειρικής. Ήταν από του παίκτες του MasterChef 1, που ξεχώρισε, όχι μόνο για τη μαγειρική του αντίληψη, αλλά και για το ήθος του. Ο δρόμος του στο διαγωνισμό σταμάτησε στην τετράδα, με τον ίδιο να μην σκύβει το κεφάλι και να δηλώνει χαρούμενος για την πορεία του. Λίγο αργότερα έκανε το πρώτο του επαγγελματικό βήμα ως chef στο Bios Home Kitchen, όπου εργάστηκε για λίγο, μέχρι που βρέθηκε στο πλευρό του Πάνου Ιωαννίδη στο Ovio restaurant.

Αργύρης Αγλαμίσης

Ο «πιλότος» του MasterChef 2! Ο παίκτης με τις καλύτερες περιγραφές πιάτων, που έμοιαζαν με καλωσόρισμα πιλότου στους επιβάτες της πτήσης. Τα πιάτα του ανάλογα με τις περιγραφές του. Πολλές ήταν οι φορές που άκουσε τέλειες κριτικές για τα δημιουργήματά του. Μάγειρας με πολλές γνώσεις, ταλέντο και κορυφαία πιάτα που αιτιολογούν το γεγονός ότι δεν βρέθηκε σε δοκιμασία αποχώρησης πριν την μέρα αποχώρησης του. Από τους παίκτες του MasterChef 2, που κουβαλούσε από νωρίς τον τίτλο του φαβορί, μέχρι αποδείξεως τουναντίον. Τερμάτισε τρίτος στο διαγωνισμό. Πλέον δουλεύει ως chef στο εστιατόριο Noell της Θεσσαλονίκης.

Πάνος Τόγιας

Ο – κατά Λεωνίδα Κουτσόπουλο – Πανούλης ήταν παίχτης του MasterChef 3. Αν και παρεξηγημένος, αρκετές φορές από το κοινό, ήταν μάγειρας με εξαιρετικές γνώσεις και άπλετο ταλέντο. Βρέθηκε πολλές φορές στα κορυφαία πιάτα, φορώντας ουκ ολίγες φορές την ποδιά του αρχηγού σε ομαδικές δοκιμασίες. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση στεναχωρώντας τον μέντορά του, Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Μπορούσε εύκολα να φέρει τον τίτλο του νικητή του MasterChef 3, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σήμερα, δουλεύει στην Κύπρο και ειδικότερα στη Λευκωσία και το εστιατόριο Ρους. Εκεί είναι chef και συνεργάζεται με τη φιναλίστ του περσινού MasterChef, Σπυριδούλα σκ… εεε Καραμπουτάκη, με την οποία έκαναν guest εμφάνιση στη φετινή διαδικασία αποχώρησης.

Χρήστος Μπάρκας

Ο Clark Kent του MasterChef, το παιδί μάλαμα του MasterChef ή αλλιώς ο… «Κρατς». Ίσως ο πιο συμπαθής παίκτης όλων των MasterChef, μέχρι σήμερα. Μάγειρας με ασύλληπτο ήθος και πολύ μαγειρικό ταλέντο. Λάτρης της χύτρας και της ελληνικής κουζίνας. Η ήρεμη δύναμη στο διαγωνισμό, αλλά και ο Mister Ασυλίας. Για πολλούς έπρεπε να είναι ο νικητής στο περσινό MasterChef, αλλά ήταν άτυχος. Η καριέρα του μετά το διαγωνισμό πέρασε από την τηλεόραση και την ταξιδιωτική εκπομπή Globetrotters. Διατηρεί κανάλι στο YouTube στο οποίο φτιάχνει συνταγές, έχοντας βάση την μεσογειακή διατροφή και τα αγνά υλικά.

Σάββας Ληχανίδης

Μάλλον αποτελεί έναν από τους παίκτες του MasterChef με τη μεγαλύτερη μαγειρική εξέλιξη. Τερμάτισε τέταρτος στο Masterchef 2 και οι chefs «έτρεξαν» αμέσως για να τον εντάξουν στις κουζίνες τους. Πρώτο του επαγγελματικό βήμα, μετά το διαγωνισμό, ήταν στο παραλιακό εστιατόριο Mythos by Divan. Εκεί, όμως, δεν έμεινε για πολύ καθώς την ίδια χρονιά έλαβε τα ηνία του εστιατορίου Juju Bar & Restaurant του ξενοδοχείου Divani Caravel. Μάλιστα, με το τελευταίο εστιατόριο, στο οποίο είναι executive chef μέχρι σήμερα, πήρε το βραβείο του θεσμού των FNL Best Restaurant Awards 2019 στην κατηγορία «New Comers».

Τι κάνουν σήμερα οι νικητές του MasterChef;