O Πύρρος Δήμας μιλάει για τη γυναίκα του, τον ρατσισμό και τη νέα ζωή του και συγκινεί για ακόμη μια φορά. Όσα είπε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Lifo».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης μιλώντας στη «Lifo» πέντε μήνες μετά τον θάνατο της γυναίκας του Αναστασίας, ανέφερε ότι πλέον ζει στο Σικάγο και έχει αναλάβει την Αμερικανική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Στην ίδια συνέντευξη, ο ίδιος μίλησε και για τον καρκίνο, απ’ τον οποίο και πέθανε η μητέρα των παιδιών του. Χαρακτηριστικά ο ίδιος λέει και συγκινεί ότι: «Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που σε ταπεινώνει, σε κάνει να χάσεις την προσωπικότητα και την ελευθερία σου. Στιγμές που εύχεσαι να έρθει ο θάνατος ως λύτρωση».

Στη συνέχεια, ο Πύρρος Δήμας ανέφερε ακόμη ότι: «Η χειρότερη μορφή του καρκίνου σε σκοτώνει, αλλά κάνει και τους δικούς σου να αργοπεθαίνουν. Κοιτάζουμε πάντα τον άνθρωπο στο κρεβάτι και καλά κάνουμε. Ας μην ξεχνάμε, όμως, κι αυτούς που είναι γύρω από το κρεβάτι. Και αυτοί με κομμάτια ζωής το πληρώνουν όλο αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι προκειμένου η σύζυγός του να σωθεί, είχαν δοκιμάσει κάθε δυνατή θεραπεία:

Με την Αναστασία, που λέτε, εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο. Γι’ αυτό και νίκησε και τη στατιστική και έζησε πέρα από τις προγνώσεις. Δοκιμάσαμε οτιδήποτε υπήρχε ως την τελευταία στιγμή. Και μετά άρχισε να σβήνει

Όσο για τον πόνο της θλίψης, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης τόνισε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη της συνειδητοποίησης. Νομίζεις ότι είναι εδώ. Αμέσως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι. Το ξεχνάς, αλλά μόλις έχεις περάσει ένα πένθος της στιγμής. Κι αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Πενθείς πολλές φορές. Θα φύγει, βέβαια, αλλά δεν θα χαθεί. Ο πόνος μένει σαν τις πληγές που λέγαμε».

Σχετικά με τον ρατσισμό, ο Ολυμπιονίκης είπε ότι: «Εδώ ήμουν Αλβανός, στην Αλβανία ήμουν Έλληνας, μπέρδεμα…», ενώ στη συνέχεια χαρακτηριστικά ανέφερε πως:

Έμπαινα στο λεωφορείο και πιανόμουν από την ψηλότερη λαβή για να φαίνονται τα χέρια μου. Φοβόμουν ότι έτσι και χανόταν κανένα πορτοφόλι θα κατηγορούσαν εμένα…

Μάλιστα στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν συμβεί διάφορα περιστατικά που θα μπορούσε να διηγηθώ, αλλά, όπως είπε «εντάξει, εγώ, ας πούμε, ήμουν τυχερός. Άλλοι έχουν περάσει και περνάνε χειρότερα. Και ξέρετε κάτι; Το θέμα δεν είναι το κάθε περιστατικό, αλλά ο μόνιμος φόβος που βάζει μέσα σου».

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ακόμη ότι: «Εγώ ήρθα στην Ελλάδα πριν από τριάντα χρόνια, όταν στη χώρα έφτανε ένα μεγάλο κύμα μεταναστών όχι μόνο από την Αλβανία, αλλά από ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη. Σε μια κλειστή κοινωνία σαν την ελληνική ήταν λογικό να εκδηλωθεί αντίδραση. Δεν ήταν, φυσικά, καλό, αλλά ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε. Τριάντα χρόνια μετά έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου, δεν γίνεται να μην το παραδεχτούμε αυτό. Όμως, πρέπει να γίνουν περισσότερα».

Διαβάστε ακόμη:

Το συγκινητικό μήνυμα του Πύρρου Δήμα για την απώλεια της συζύγου του