Ο Σάββας Πούμπουρας ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να βοηθήσει τους πληγέντες και να καλέσει και άλλους να το κάνουν ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί. Ο Σάββας Πούμπουρας μιλά για τις πυρκαγιές, όσα είδε και έζησε κι εσύ πρέπει να τον ακούσεις.

Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε το video του Σάββα Πούμπουρα με μια μάσκα στο πρόσωπο να βρίσκεται στην ανατολική Αττική και να βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί. Ο Πούμπουρας μιλά για τις πυρκαγιές, για τα όσα βίωσε και πρέπει να τον ακούσουμε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανα» αναφέρει στο «Τv ΕΘΝΟΣ» ο παρουσιαστής, εξηγώντας πως είχε βρεθεί και στις μεγάλες πλημμύρες στη Μάνδρα πριν από μερικούς μήνες. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρουν τα μπράβο, ούτε η προσωπική προβολή αλλά όλοι μπορούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να βοηθήσει.

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του έμφυτο το συναίσθημα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο του. Απλά πρέπει να κινητοποιηθείς και να σπρώξεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από τον καναπέ. Δεν με νοιάζουν τα “μπράβο” ούτε το έκανα για την προσωπική μου προβολή. Αλλά είναι γεγονός πως με τους ακόλουθους που έχω στο instagram, και εγώ και άλλοι, μπορούμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να βοηθήσει. Στο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό” αναφέρεται το εξής που μου έχει εντυπωθεί έντονα: “Δεν μου χρωστάς κάτι, σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σε βοηθήσω”. Το έχουμε λοιπόν οι περισσότεροι και δεν χρειάζεται να συμβεί κάτι το τόσο τραγικό για να δραστηριοποιηθούμε

Ο Σάββας Πούμπουρας μιλά για τις πυρκαγιές και όσα αντίκρισε στην περιοχή. Όπως είπε η γυναίκα του έχει σπίτι εκεί και το είχαν “ξεγραμμένο”, και τελικά γύρισε ο αέρας και σώθηκε με απειροελάχιστες φθορές.

Παντού γύρω σου έβλεπες μαύρο. Ανθρώπους που έκλαιγαν στα αποκαΐδια και άλλους που ήταν πιο ψύχραιμοι και ευγνώμονες που γλίτωσαν τη ζωή τους. Μου έχει μείνει χαρακτηριστική η εικόνα ενός συμπολίτη μας γύρω στα 50 να λέει: “Το σπίτι μου κάηκε, αλλά ευτυχώς είμαι ζωντανός”! Στη συνέχεια μαζί με κάποιους γείτονες κάναμε πυρόσβεση σε μικροεστίες. Και από εκεί πήγα στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπου είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Διαβάστε επίσης:

Η Σμαράγδα Καρύδη έγραψε -μάλλον- ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι κι εσύ για τις πυρκαγιές