Ο Μανώλης Σαρρής αναδείχθηκε ο νέος Έλληνας MasterChef, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς απ’ τη Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, σ’ έναν τελικό γεμάτο μαγειρική υψηλού επιπέδου!

Ο τελικός του MasterChef ήταν γεμάτος ένταση και μαγειρική, με τους δύο φιναλίστ, τη Σπυριδούλα και τον Μανώλη, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να κερδίσουν τον τίτλο και το έπαθλο! Τελικά, ο Μανώλης επικράτησε με 40/37 απέναντι στη Σπυριδούλα!

Ο Μανώλης Σαρρής είναι ο τέταρτος Έλληνας MasterChef, μετά τον Τιμολέοντα Διαμαντή, τον Λάμπρο Βακιάρο και τον Άκη Πετρετζίκη.

Στην αρχή του τελικού, οι κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες απ’ τις δύο προηγούμενες δοκιμασίες στους παίκτες, ενώ η Σπυριδούλα και ο Μανώλης υποδέχθηκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο πλατό, τα οποία πήγαν για να τους στηρίξουν.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η μαγειρική διαδικασία, η οποία αποτελείτο από δύο μέρη: Προετοιμασία δύο αλμυρών παρασκευών και ενός απαιτητικού γλυκού.

Η βαθμολογία απ’ τις δοκιμασίες

Η βαθμολογία απ’ την δοκιμασία στην Ισπανία:

  • Μανώλης 9/10
  • Σπυριδούλα 7/10

Η βαθμολογία απ’ την δοκιμασία της Τρίτης:

  • Μανώλης 5/10
  • Σπυριδούλα 8/10

Η βαθμολογία απ’ το πρώτο πιάτο της Τετάρτης:

  • Μανώλης 9/10
  • Σπυριδούλα 8/10

Η βαθμολογία απ’ το δεύτερο πιάτο της Τετάρτης:

  • Μανώλης 8/10
  • Σπυριδούλα 7/10

Η βαθμολογία απ’ το τρίτο πιάτο της Τετάρτης:

  • Μανώλης 9/10
  • Σπυριδούλα 7/10

H μαγειρική διαδικασία

Guest Chef του μεγάλου τελικού του MasterChef ήταν ο Φίλιππος Χρονόπουλος, ο οποίος έδωσε στους παίκτες ν’ αντιγράψουν δύο πιάτα υψηλού επιπέδου, όπως άλλωστε αρμόζει σ’ έναν τελικό απ’ τον οποίο αναδεικνύεται ο επόμενος Έλληνας MasterChef.

4 ώρες στη διάθεση της Σπυριδούλας και του Μανώλη για να φτιάξουν τραγανό ρύζι με αγκινάρες και μαριναρισμένο ραντίτσιο και μπακαλιάρο κονφί σε λάδι αργκάν citron roti et pousses d’ epinard.

Και οι δύο φιναλίστ κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δοκιμασία επιτυχώς, έχοντας ολοκληρωμένα πιάτα.

Η κριτική για τα πιάτα της Σπυριδούλας ήταν αρκετά καλή, με τους κριτές ν’ αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν πολύ σωστές παρασκευές, όπως το ψήσιμο του μπακαλιάρου, αλλά και ορισμένες αστοχίες, όπως είναι τα κουκούτσια που βρέθηκαν στο πρώτο πιάτο, αλλά και το πολύ αλάτι στη σάλτσα του δεύτερου πιάτου.

Όσον αφορά την προσπάθεια του Μανώλη, το πρώτο πιάτο έλαβε εξαιρετικές κριτικές, με τους κριτές να επισημαίνουν απλώς μερικά αδύναμα στοιχεία. Οι κριτές σχολίασαν με πολύ θετικό τρόπο και το δεύτερο πιάτο του Μανώλη, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική πατάτα, αλλά επισημαίνοντας, παράλληλα, και ορισμένες αστοχίες που στέρησαν μερικά αρώματα απ’ το πιάτο.

Στο επόμενο μέρος της μαγειρικής διαδικασίας, Σπυριδούλα και Μανώλης κλήθηκαν να φτιάξουν ένα γλυκό, μια μπάλα από καραμέλα με μαρέγκα λεμόνι και πανακότα.

Οι κριτές ενημέρωσαν τους δύο φιναλίστ ότι έχουν 2,5 ώρες για να φτιάξουν το γλυκό, όμως, το στήσιμο του γλυκού έγινε μπροστά στους κριτές.

Και οι δύο παίκτες έστησαν με επιτυχία το γλυκό τους με την πρώτη προσπάθεια, ωστόσο, το πιάτο του Μανώλη ήταν πολύ καλύτερο οπτικά, καθώς ήταν σχεδόν ίδιο με το πρωτότυπο. Η μπάλα της Σπυριδούλας δεν είχε τόσο καλό σχήμα, ενώ είχε και μια τρύπα. Γευστικά, οι κριτές παραδέχθηκαν πως επρόκειτο για δύο πολύ καλές προσπάθειες!

Δες ακόμα:

Τι λένε οι κριτές του MasterChef για τους δύο φιναλίστ λίγο πριν τον τελικό;