Ο Λεωνίδας Κακούρης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» όπου ήταν καλεσμένος μίλησε για όλα. Για τον ρόλο του στις “Άγριες Μέλισσες” αλλά και για την απώλεια του πατέρα και της αδερφής του.

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Λεωνίδας Κακούρης στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.  Μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του πατέρα του σε τροχαίο αλλά και την απώλεια της αδερφής του όταν ήταν 9 χρονών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξομολογήθηκε έχασε τον πατέρα του σε τροχαίο καθώς ήταν επαγγελματίας οδηγός ταξί. Συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός όταν έτρεξε να τον ψάξει για να του πει πως πέρασε στο Πανεπιστήμιο. «Πλήρωσε πολύ πιο άσχημα το γεγονός ότι δεν φορούσε ζώνη. Γιατί αν φορούσε ζώνη… Τριάντα χρόνια πριν, όμως, φορούσε κανένας Έλληνας ζώνη;», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απώλεια της 9χρονης αδερφής του όταν εκείνος ήταν 13 ετών.

 Ήταν πολύ μικρούλα και δεν είχαμε και πάρα πολύ καιρό που είχαμε ενωθεί. Συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε αυτή η δυσκολία αντικειμενικά

Ο Λεωνίδας Κακούρης μίλησε και για την προσωπική του ζωή με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Όπως είπε η σχέση του με τα παιδιά του χτίστηκε από την αρχή, «από την πρώτη στιγμή που είδα το ποδαράκι της κόρης μου να σηκώνεται από το λεκανάκι μέσα στο νοσοκομείο, όταν ήρθε σπίτι, που καθόμασταν και κοιτάγαμε με τη γυναίκα μου αυτό το πλάσμα και δεν ξέραμε πώς να το πιάσουμε, πώς να το αγγίξουμε και πώς να το βάλουμε να κοιμηθεί. Αυτή η σχέση χτίστηκε σιγά σιγά και νομίζω ότι χτίστηκε καλά.

Τα πρώτα 7 χρόνια που είχε γεννηθεί η Ηλιάνα, είχα επιλέξει να κάνω λίγες θεατρικές παραστάσεις, να κάνω περισσότερες εκφωνήσεις, σπικάζ και ντοκιμαντέρ, όπου είχα μια πιο σταθερή πηγή εισοδήματος. Τον υπόλοιπο χρόνο φρόντιζα να περνάω χρόνο με την οικογένεια. Είναι αυτή η τεράστια ευκαιρία που έχουν οι γονείς να κάνουν μία επανεκκίνηση του εαυτού τους, μέσα από το ίδιο το μεγάλωμα των παιδιών τους. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό, ακόμη και να γιατρέψω κάποιες πληγές ή κάποιες τρύπες που έβρισκε χώρο και έμπαινε το κρύο. Λειτούργησε ιαματικά στην ψυχή μου

Αναφορικά με τον ρόλο του στις “Άγριες Μέλισσες” ως Δούκας Σεβαστός, ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως είναι ένας εντελώς κόντρα ρόλος με τη δική του προσωπικότητα, αναφέροντας πως είναι ένας τελείως διαφορετικός χαρακτήρας.

Προκειμένου να βρω και να ανακαλύψω τις ποιότητες του, ανέτρεξα σε αυτό που έχουμε όλοι. Στις μνήμες και στις αναμνήσεις. Έφερα στο μυαλό μου κάποιους ανθρώπους που, εκείνη την εποχή, ήταν ιδιαίτερα σκληροί γιατί ήταν και η εποχή ιδιαίτερα σκληρή. Δεν επέτρεπε να έχεις κάτι άλλο πέρα από το να καταφέρεις να επιβιώσεις την επόμενη ημέρα, οπότε υπήρξαν πολλοί άνθρωποι με κακοποιημένη παιδική ηλικία όπως και ο Δούκας με αποτέλεσμα αυτή η κακοποίηση να μεταφέρεται και στα δικά του παιδιά. Θεωρώντας ότι τα παιδιά του είναι κτήματα του και προέκταση του εγώ του

Η δική του σχέση με τα παιδιά και την οικογένειά του δεν έχει καμία σχέση με τον Δούκα.«Η σχέση με τα παιδιά και την οικογένεια μου δεν έχει καμία σχέση με τον Δούκα. Αυτό που με συνδέει με τον Δούκα είναι τα υποκριτικά μου μπαγκάζια, οι υποκριτικές μου αποσκευές, οι ρόλοι που έχω παίξει στο θέατρο και οι άνθρωποι που έχω μελετήσει σε βάθος», ανέφερε ο Λεωνίδας Κακούρης.

Διαβάστε όσα θα γίνουν στα επόμενα επεισόδια στις Άγριες Μέλισσες:

Απίστευτες αποκαλύψεις στις Άγριες Μέλισσες | Το τετ α τετ Ασημίνας-Δρόσως