Γενέθλια για τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος παραμονή Πρωτοχρονιάς σβήνε κεράκια! Ο πολύ αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου μίλησε για το πώς περνούσε τις γιορτές παλιά με την οικογένειά του ενώ έδωσε και μια συμβουλή προς τους νέους.

Ο Κώστας Βουτσάς έχει γενέθλια και κλείνει τα 87 του χρόνια μπαίνοντας στα 88, παρόλα αυτά είναι ένας άνθρωπος μέσα στην ενέργεια, μια ενέργεια την οποία όλοι ζηλεύουμε!

Ο ηθοποιός έδωσε τη συμβουλή του στους νέους για τη μακροζωία, τονίζοντας τι δεν θα πρέπει να κάνουν ποτέ κι αποκαλύπτοντας τη μοναδική αδυναμία που είχε ο ίδιος σ’ όλη του τη ζωή!

Περιγράφοντας τις γιορτές με την οικογένειά του, ο Κώστας Βουτσάς μιλάει με νοσταλγικά λόγια για εκείνη την εποχή, η οποία παρά τις δυσκολίες που είχε, του έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό με πολλές όμορφες οικογενειακές στιγμές.

«Για μένα τα Χριστούγεννα ήταν πάντα οικογενειακές γιορτές. Ωστόσο, απ’ όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, τα   περνούσα στο θέατρο, αφού είχα μ ε παραστάσεις. Αμέσως μετά γυρνούσα στο σπίτι γιο να γιορτάσω με την οικογένεια την αλλαγή του χρόνου ο πατέρας, η μητέρα, τα δύο αδέρφια μου κι εγώ. Είμαι γεννημένος 31 Δεκέμβρη, άρα για το σπίτι μας ήταν διπλή χαρά. Παραμονές Πρωτοχρονιάς η μητέρα μου μαγείρευε όλη τη μέρα για να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου. Έκανε κούρκο», είπε στο περιοδικό People και συνέχισε:

«Ο κούρκος είναι η μεγάλη γαλοπούλα στα τουρκικά. Τη λέγαμε έτσι γιατί οι γονείς μου ήρθαν διωγμένοι από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη. Τότε λοιπόν μέναμε σ’ ένα υπόγειο στην πλατεία Δικαστηρίων και ήμασταν πάμφτωχοι. Ο πατέρας μου δούλευε όλη τη μέρα ως εργοδηγός σε μια εταιρεία που ονομαζόταν ΒΙΟ και επέστρεφε κι εκείνος αργά το βράδυ, για να υποδεχτούμε όλοι μαζί το νέο χρόνο. Θυμάμαι, στο εορταστικό τραπέζι είχαμε επίσης ένα μεγάλο ταψί γεμάτο φρούτα που έφερνε ερχόμενος ο πατέρας μου. Βάζαμε τη μικρή μου αδερφούλα μέσα σε αυτό το ταψί, της ρίχναμε αμύγδαλα και στραγάλια και τραγουδούσαμε όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Αυτό ήταν το παιχνίδι μας, αφού λεφτά για δώρα δεν υπήρχαν».

Όσον αφορά τη συμβουλή του προς τους νέους, ο Κώστας Βουτσάς είπε πως τώρα που γίνεται 88 χρονών, αντί για ευχή για το νέο χρόνο, «θέλω να δώσω μια συμβουλή στους νέους: Αν έφτασα τα τόσα χρόνια -και σκοπεύω να ζήσω άλλο τόσα- είναι γιατί ποτέ δεν κάπνισα, ποτέ δεν ήπιο, ποτέ δεν έπαιξα τζόγο. Το μόνο μου πάθος ήταν οι γυναίκες!».

Διαβάστε ακόμα:

Κώστας Βουτσάς: “Το σεξ δεν το βαρέθηκα ποτέ. Τη γυναίκα, ναι”.