Απ’ την Ιθάκη πραγματοποιήθηκε το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο απ’τα μνημόνια, στις 21 Αυγούστου. Εκτός από το διάγγελμα, έντονα σχολιάστηκε και ο…καφές του Τσίπρα με την Μπαζιάνα και οι βόλτες στην Ιθάκη.

Στο αγαπημένο νησί βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, στο μέρος όπου αποφάσισε να κάνει το διάγγελμα για την έξοδο από τα μνημόνια. Φυσικά, βρήκε το χρόνο να μιλήσει με τους κατοίκους του νησιού και να πιει και ένα καφεδάκι με τη σύντροφό του. Ο καφές του Τσίπρα με τη Μπαζιάνα που συζητήθηκε από όλα τα Μέσα.

«Με αγώνα και θυσίες γράψαμε μαζί το τέλος των μνημονίων και έχουμε πλέον τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως του αξίζει. Εχτές, από την Ιθάκη, δώσαμε το μήνυμα μαζί με τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια έγραψε νέα σελίδα αντίστασης, αξιοπρέπειας και περηφάνιας. Ξεκινάμε με όραμα και αποφασιστικότητα, για τη νέα εποχή της πατρίδας μας», γράφει ο κ. Τσίπρας στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, όπου και δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες.

Με αγώνα και θυσίες γράψαμε μαζί το τέλος των μνημονίων και έχουμε πλέον τη δύναμη να φτιάξουμε τον τόπο μας, όπως του…

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 22. August 2018

Σε αυτές βλέπουμε τον Τσίπρα με την Μπαζιάνα να πίνουν καφέ, μαζί φυσικά με τον Δήμαρχο του νησιού. Η φωτογραφία ήταν λίγο πριν προετοιμαστεί για το διάγγελμα και ο Πρωθυπουργός είχε χαλαρή διάθεση ενώ απολάμβανε τις ομορφιές του νησιού, μιας και βρέθηκε εκεί.

Τσίπρα με την Μπαζιάνα

Τσίπρα με την Μπαζιάνα

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, βλέπουμε κατοίκους να χαιρετούν τον Αλέξη Τσίπρα. Βλέπουμε βέβαια, μόνο τις εγκάρδιες χειραψίες, τις αγκαλιές και τα φιλιά στον Πρωθυπουργό.

Το Twitter βέβαια, έδωσε το δικό του παρών και σχολίασε όπως πάντα το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

Χρησιμοποιώντας τα hashtag #ΠαραμΙΘΑΚΗ τα tweets μας έκαναν ξανά να γελάσουμε μέχρι δακρύων!

Κι άλλοι πάλι σχολίασαν την έξοδο από τα μνημόνια, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

https://twitter.com/Nana_Ioanna/status/1031581564466069504

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του πολιτικού κόσμου στο διάγγελμα Τσίπρα