Ο δήμαρχος της Άνδρου απάντησε στον DiCaprio για τον βρώμικο βυθό

LIKE US ON FACEBOOK

O δήμαρχος της Άνδρου απάντησε στον DiCaprio για τον βρώμικο βυθό της θάλασσας στο νησί, έπειτα απ’ την ανάρτηση του βραβευμένου ηθοποιού.

Τι ακριβώς είπε ο δήμαρχος της Άνδρου που απάντησε στον DiCaprio; Ο Θεοδόσης Σουσούδης, μιλώντας στην “Καθημερινή” υποστήριξε πως το ύφος της ανάρτησης του ηθοποιού “μας αδικεί” ενώ πρόσθεσε ότι δίνεται η εντύπωση πως είναι όλο το νησί σ’ αυτή την κατάσταση.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της Άνδρου, απαντώντας στον DiCaprio, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μια υπόθεση απ’ το 2011, οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Ο κ. Σουσούδης μίλησε και στο OPEN TV, όπου εξήγησε ότι, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει έργα καθαρισμού, οι Αρχές δεν είχαν προνοήσει τότε για τον καθαρισμό του συγκεκριμένου βυθού.

Το λάθος μας είναι που δεν σκέφτηκε κανείς να πέσουν και δύτες, να δουν αν στην θάλασσα υπάρχουν και απορρίμματα», ανέφερε ο απερχόμενος δήμαρχος της Άνδρου που απάντησε στον DiCaprio, προσθέτοντας ότι «η Άνδρος είναι πεντακάθαρη, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες, μάλιστα έχουμε σημειώσει και αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια».

Σημειώνεται πως η ανάρτηση του ηθοποιού ήταν απ’ την παραλία «Σχινιάς» στο κέντρο περίπου του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά παρά μόνο από τη θάλασσα.

Η δημοσίευση του Leonardo DiCaprio

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Ολα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε», είχε σχολιάσει στην ανάρτησή του ο Leonardo DiCaprio, ο οποίος είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.

View this post on Instagram

#Regram #RG @ajplus: "It's toxic to us.⁣" ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved