Ο Στέφανος Δημουλάς είναι ο σπουδαίος, πολύ αγαπημένος, διεθνής χορευτής, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Και πρέπει να δεις τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο Στέφανος Δημουλάς είναι ο χορευτής που έχει κατακτήσει το Covent Garden και για δεύτερη χρονιά βρίσκεται στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Ο σπουδαίος χορευτής μίλησε για το εξώφυλλο που έκανε στο βρετανικό περιοδικό Attitude μαζί με τον πατέρα του, τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει αλλά και το bullying που έχει δεχτεί.

Όπως είπε έχει δεχτεί bullying στο δρόμο και στο σχολείο, στον Βόλο όπου ζούσε και μεγάλωσε με την οικογένειά του. Ο λόγος; Επειδή αποφάσισε να ασχοληθεί από τεσσάρων ετών με το κλασικό μπαλέτο.

 παιδιά και γι’ αυτό τον λόγο το δικαιολογώ στο μυαλό μου όσο μεγαλώνω. Το θέμα είναι από πού προέρχονται αυτά τα παιδιά, από ποιες οικογένειες τους μαθαίνουν ότι το αγοράκι που κάθεται στο διπλανό θρανίο δεν είναι σωστό που πηγαίνει μπαλέτο, εσύ πρέπει να γίνεις άντρας βαρύς και θα πας ποδόσφαιρο και μποξ

Ο ίδιος αναφέρει πως το bullying αντιμετωπίζεται μόνο όταν μιλάμε ανοιχτά για αυτό, όταν το συζητάμε και δεν το “θάβουμε” απλώς, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην απόλυτη στήριξη που είχε από τους γονείς του για τις αποφάσεις και τις επιλογές που έκανε στη ζωή του.

Αναφορικά με το εξώφυλλο Attitude, ο Στέφανος Δημουλάς ανέφερε πως το ίδιο το περιοδικό τον προσέγγισε.

«Το θέμα ήταν η αποδοχή, σε ό,τι κι αν κάνεις, από ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Μου είπαν να σκεφτώ πώς θα μπορούσα να φωτογραφηθώ στο εξώφυλλο και ποιο πρόσωπο θα επέλεγα. Κατευθείαν σκέφτηκα τους γονείς μου. Και οι δύο είναι πολύ υποστηρικτικοί, αλλά σκέφτηκα ότι είναι πολύ πιο σημαντικό για ένα γιο να έχει τον πατέρα του στο πλάι του. Είναι ίσως λίγο πιο ιδιαίτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε για τον αρχικό δισταγμό του πατέρα του καθώς όπως είπε  «μεγαλώσαμε σε ένα περιβάλλον όπου θέλαμε να διαφυλάξουμε κάθε επιλογή της οικογένειάς μας, τα “εν οίκω μη εν δήμω”. Ο πατέρας μου δεν ήθελε η οικογένειά μας να γίνει αντικείμενο προς πώληση και είχε αυτούς τους ενδοιασμούς, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε».

Του εξήγησα ότι δεν είναι κάτι που θα κάνω για να με αναγνωρίζει ο κόσμος για το περιοδικό ή για να διαφημίσω τον εαυτό μου, αλλά ότι είναι κάτι για την προώθηση της δουλειάς μου. Η μαμά ήταν περήφανη και, μάλιστα, διπλά περήφανη και για τον μπαμπά μου. Μας προσέγγισαν μετά από τον ελληνικό Τύπο για να κάναμε κάτι παρόμοιο, αλλά αρνηθήκαμε. Θα γινόμασταν μία καραμέλα

Το πιο σημαντικό, όμως, όπως είπε ήταν το γεγονός ότι μετά το εξώφυλλο δέχτηκε μηνύματα από πολλούς γονείς.

Δες όλη τη συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου:

Δες κι αυτή τη συνέντευξη:

Αγαπάτε τον εαυτό σας, αγαπάτε τα παιδιά σας