«Παγώνει» μέχρι νεωτέρας την παραγωγή της 6ης σεζόν του House Of Cards το Netflix στον απόηχο του σκανδάλου με τον Kevin Spacey.

Σε κοινή τους δήλωση, το Netflix και η Media Rights Capital ανακοίνωσαν πως αναστέλλεται προς το παρόν και η 6η σεζόν της δημοφιλούς σειράς για να πάρουν χρόνο να επεξεργαστούν την τρέχουσα κατάσταση και ν’ αντιμετωπίσουν τυχόν ανησυχίες για το cast του House Of Cards.

Η είδηση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο ηθοποιός Anthony Rapp κατηγόρησε μέσω συνέντευξής του τον Kevin Spacey για σεξουαλική επίθεση εναντίον του σε πάρτι το 1986.

Ο Spacey δήλωσε απ’ την πλευρά του ότι δεν θυμάται το περιστατικό, αλλά ζήτησε συγγνώμη για την «βαθιά ανάρμοστη συμπεριφορά του ως μεθυσμένος».

Την Δευτέρα είχε γίνει γνωστό πως το Netflix αποφάσισε να βάλει πρόωρο τέλος στο House Of Cards, με τις πληροφορίες να ήθελαν τη σειρά να ολοκληρώνεται μετά την προβολή της 6ης σεζόν το 2018. Ωστόσο, η νεότερη ανακοίνωση αλλάζει τα δεδομένα.

Δεν θα τιμηθεί με το ειδικό βραβείο Emmy o Kevin Spacey

Την ίδια στιγμή, η Διεθνής Τηλεοπτική Ακαδημία αποφάσισε να μην απονείμει το ειδικό βραβείο Emmy στον Kevin Spacey μετά την καταγγελία του Anthony Rapp ότι δέχθηκε στα 14 του- το 1986- σεξουαλική επίθεση απ’ τον τότε 26χρονο διάσημο ηθοποιό στο διαμέρισμά του.

Ο Kevin Spacey επρόκειτο να τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου. Το βραβείο απονέμεται σ’ εκείνους που με τα «δημιουργικά επιτεύγματά τους έχουν συνεισφέρει στη ποιότητα της τηλεοπτικής παραγωγής παγκοσμίως». Στο παρελθόν είχαν λάβει το συγκεκριμένο βραβείο οι Steven Spielberg, Downton Abbey, Julian Fellowes και Simon Cowell.