Η Kaia Gerber είναι πλέον ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπητά μοντέλα, ενώ οι συνεργασίες που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι ήδη πολλές και αξιόλογες. Όσα δήλωσε η Kaia Gerber για τη μαμά της στη Vogue. 

«Μεγάλωσα στον κόσμο του modeling και της μόδας και μου είναι οικείο από τότε που γνωρίζω τον εαυτό μου», είπε η Kaia Gerber στη Vogue συμπληρώνοντας πως η ιδέα του τι ακριβώς είναι ένα μοντέλο και τι ακριβώς κάνει ένα μοντέλο ήταν δύσκολο να το αντιληφθεί και να το κατανοήσει ως παιδί.

Τι είπε η Kaia Gerber για τη μαμά της; «Η μαμά μου (Cindy Crawford)  πάντα προσπαθούσε κι έκανε μια υγιή αποσύνδεση για όλο αυτό. Θα άφηνε τη δουλειά της στο studio, όταν έφτανε σπίτι, όμως, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αφαιρέσει το makeup της. Να αφαιρέσεις τις βλεφαρίδες, να τα αφαιρέσει όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σπίτι, ήταν απλά η μαμά μου και για αυτό θα της είμαι πάντα ευγνώμων. Δεν μπορούσα ακριβώς να καταλάβω τη δουλειά της και τι σήμαινε η δουλειά της, όταν την έβλεπα να την κάνει. Δεν ήξερα, για παράδειγμα, τι κάνει η Naomi Campberll, ήξερα απλώς ότι ήταν φίλη της μαμάς μου

Όπως εξήγησε το νεαρό μοντέλο στη Vogue τελικά ενδιαφέρθηκε η ίδια για το modeling. «Όταν ήμουν 13 ετών, υπέγραψα σε ένα agency και ξεκίνησα να κάνω μικρές δουλειές», αναφέρει η ίδια λέγοντας πως ενώ ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν και σε μια ασυνήθιστη θέση καθώς γνώριζε πως αυτός ο κόσμος δεν της ήταν άγνωστος.

Από τη μητέρα μου είχα το είδος της γνώσης για το τι ακριβώς συμβαίνει, όταν τα περισσότερα κορίτσια δεν γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει και πώς ακριβώς δουλεύει. Και θαυμάζω απίστευτα τις  γενναίες νεαρές γυναίκες που εισέρχονται στη βιομηχανία χωρίς να γνωρίζουν από κάποιον

Φυσικά, όπως αναφέρει και η ίδια υπήρχαν πολλά πράγματα που τα έμαθε από την εμπειρία της αλλά ένιωθε ασφαλής και προστατευμένη με το μονοπάτι που θα ακολουθούσε.

Ήταν μόλις 16 ετών όταν έκανε την πρώτη της πασαρέλα. Για αυτήν την εμπειρία δήλωσε πως είναι περίεργο πράγμα καθώς περπατά όλη μέρα αλλά ξαφνικά βρίσκεσαι σε μια πασαρέλα, φοράς ένα ρούχο από κάποιον σχεδιαστή και υπάρχουν πολλά μάτια που σε κοιτούν.

«Θυμάμαι να βλέπω τον μεγαλύτερο αδερφό μου, Preslet, στην πρώτη σειρά να μου δίνει την αγάπη και την υποστήριξη που είχα ανάγκη», επεσήμανε.

Αναφορικά με το κίνημα Me Too και το Time’s Up, η Kaia ανέφερε πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα μοντέλα άρχισαν να μιλάνε καθιστώντας γνωστό ότι η βιομηχανία μας πάσχει από τέτοια προβλήματα και όχι μόνο η βιομηχανία της μόδας.

 Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν σεβασμό και ασφάλεια στον τόπο εργασίας τους, ανεξάρτητα από τη θέση τους ή τον τίτλο τους, έτσι κι αν αυτοί οι νέοι κανόνες περιόρισαν τη δουλειά μου, δεν ήμουν αντιφατική για αυτούς ούτε για μια στιγμή. Έχουν επηρεάσει τη βιομηχανία προς το καλύτερο με πολλούς τρόπους. Νιώθουμε ότι όλοι μας είμαστε πιο προστατευμένοι – ότι οι φωνές μας ακούγονται και ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη στη Vogue, το μοντέλο επισήμανε πως μεταξύ άλλων, το modeling έδωσε έναν νέο δεσμό στη σχέση με τη μαμά μου κι ενώ η Cindy Crawford της έδωσε πολλές πληροφορίες και συμβουλές, ορισμένα πράγματα τα ανακάλυψε μόνη της μέσα από την εμπειρία της.

Από την πρώτη μέρα, ο κόσμος της βιομηχανίας πολύ συχνά ξαφνιαζόταν από την ομοιότητα με την μαμά μου… Όσο μεγαλώνω, συμβαίνει ολοένα και συχνότερα, και δεν είναι μόνο η εικόνα, είναι τα πάντα από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε μέχρι την φωνή μας. Παλιότερα δεν το έβλεπα καθόλου, αλλά πλέον κοιτάζω μια φωτογραφία και χρειάζομαι λιγάκι μέχρι να καταλάβω ποια από τις δυο μας είναι

Όπως σημειώνει η Kaia Gerber για τη μαμά της αυτό που εκτιμά περισσότερο είναι πως πήρε και την προσωπικότητα της μητέρας της εκτός από την ομορφιά της.

Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο είναι όταν κάποιος μου λέει πως συμπεριφέρομαι όπως η μαμά μου. Πέρα από την ομορφιά και την προφανή γοητεία, υπήρξε ανέκαθεν ο ήρωάς μου και το είδωλό μου λόγω του πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους και της οπτικής της. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι παραπάνω από ευγνώμων

Δες και αυτό:

Της βγάζουμε το καπέλο! Η Cindy Crawford πόζαρε γυμνή στα 53 της! (Photo)