Εφιαλτική κατέληξε να είναι η δοκιμασία αποχώρησης για έναν από τους τρεις διαγωνιζόμενους του MasterChef, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πιάτο που απαιτούσε πλήρη προσήλωση στις οδηγίες παρασκευής του.

Οι τρεις προς αποχώρηση από το MasterChef, Ζαχίρ, Θάνος και Ντέιβιντ, ρίχτηκαν στον αγώνα αρκετά μαχητικοί και σίγουροι για τον εαυτό τους. Το πλεονέκτημα, όπως φάνηκε, το είχε ο Ζαχίρ, αφού έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την δύσκολη θέση, ενώ οι άλλοι δύο δεν είχαν την ίδια εμπειρία.

Το πιάτο που τους δόθηκε για αντιγραφή ήταν πάπια με καραμελωμένο σικορέ, ποσέ αχλάδι, πουρέ από παστινάκι αρωματισμένο με βανίλια Μαδαγασκάρης και κρασί Port. Ενώ φαινόταν εύκολο και τα υλικά ξεχώριζαν στο στήσιμο, αποδείχθηκε ότι έκρυβε παγίδες.

Ο Ζαχίρ με ηρεμία και συγκέντρωση εκτέλεσε το πιάτο, που εξέπληξε και τους κριτές, έχοντας μόνο μερικές αστοχίες στο αχλάδι, που δεν ήταν και τόσο καραμελωμένο και στο καβούρδισμα. Ο Θάνος απ’ την άλλη, φάνηκε να αγχώνεται, αφού έκοψε την πάπια πριν την μαγειρέψει, ένα λάθος που του κόστισε, ενώ πρόβλημα αντιμετώπισε και με την σάλτσα, η οποία κάηκε και έπρεπε να την νερώσει.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Θάνος ήταν αυτός που θα αποχωρούσε από το ριάλιτι μαγειρικής, και το πίστευε και ο αυτός, έγινε μια μεγάλη ανατροπή! Ο Ντέιβιντ, αν και δήλωσε ότι είχε μαγειρέψει πολλές φορές πάπια και ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο πιάτο του, αν είχε την ευκαιρία, όντας σίγουρος για το αποτέλεσμα, έκανε πιάτο που “δεν τρωγόταν”.

Οι κριτές, και ειδικά ο μέντορας του Πάνος Ιωαννίδης, φάνηκαν ιδιαίτερα απογοητευμένοι και τους πείραξε που ο Ντέιβιντ δεν μπόρεσε να καταλάβει το λάθος του, που ήταν μεγάλο, αφού η πάπια ήταν ωμή! Ο Κοντιζάς σκεπτόμενος, τον ξαναρώτησε αν θα άλλαζε κάτι και μετά την δοκιμή και εκείνος για άλλη μια φορά δήλωσε περήφανος για αυτό, λέγοντας ότι δοκίμασε τις παρασκευές.

Οι κριτές φάνηκαν να τον αμφισβητούν, αφού ένα τέτοιο λάθος δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναn, παρ’ότι το θερμόμετρο μπορεί να δείχνει σωστή θερμοκρασία. “Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα χέρια και τα μάτια σου”, του είπαν οι κριτές, ενώ ο Κοντιζάς ενοχλημένος, επισήμανε ότι “συνεχώς αλλάζεις τις απαντήσεις σου, για να ακούσουμε αυτά που θέλουμε”.

Με αυτά και με αυτά, μέσα σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα, ο Θάνος αν και δεν δημιούργησε πιάτο κοντά στο πρωτότυπο, γύρισε στο σπίτι, αφού όπως είπε ο Ιωαννίδης, το πιάτο του Ντέιβιντ “δεν τρωγόταν”! Έτσι, αφαίρεσε για άλλη μια φορά την κονκάρδα και την παρέδωσε πίσω στον μέντορα του, ο οποίος έμεινε πάλι μόνο με ένα δυνατό “χαρτί”, δηλαδή την Ιωάννα.

Τα παιδιά στο σπίτι χάρηκαν ιδιαίτερα με την επιστροφή του Ζαχίρ, ειδικά ο Παντελής και ο Χρήστος, και του τραγούδησαν και το εμψυχωτικό σύνθημα που ακούσαμε και κατά την δοκιμασία. Το ίδιο έγινε και με τον Θάνο, που ξάφνιασε τα πλήθη στο σπίτι του MasterChef.

Ο Ντέιβιντ δήλωσε στο τέλος, πως αυτή την φορά είναι πιο απογοητευμένος απ’ την πρώτη, ενώ “πονάει περισσότερο”, γιατί είχε μπει αποφασισμένος να παραμείνει στο παιχνίδι και πιο σίγουρος από ποτέ!

Διάβασε και αυτό:

Ένα διαφορετικό mystery box του MasterChef: Plus τα γλέντια στο σπίτι με τους κριτές