Ίντριγκες, συγκίνηση, μαγειρική και γευσιγνωσία. Τίποτα δεν έλειπε απ’ το επεισόδιο του MasterChef την Τρίτη! Ποια ζευγάρια αποκλείστηκαν απ’ τη συνέχεια του Silver Award Week, αλλά θα έχουν την ευκαιρία τις επόμενες ημέρες να διεκδικήσουν ξανά το βραβείο;

Περσινοί και φετινοί παίκτες του MasterChef για ακόμα μια μέρα συνεργάστηκαν ανά ζευγάρια για να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στο Silver Award. Όλα θα είχαν κυλήσει ήρεμα, όμως, Σπυριδούλα- Μανώλης τσακώθηκαν μπροστά σε όλους, χωρίς να τους νοιάζει ότι δίπλα τους βρίσκονται περσινοί κορυφαίοι παίκτες και σεφ!

Η δοκιμασία χωρίστηκε σε δύο φάσεις: Η πρώτη ήταν τεστ γευσιγνωσίας ποτών και η δεύτερη μαγειρική.

Οι παίκτες δοκίμασαν με κλειστά μάτια διάφορα ποτά και στη συνέχεια μαγείρεψαν 5 πιάτα με «γκουρμεδομεζέδες»!

Τα ζευγάρια κατάφεραν να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν πολύ εντυπωσιακά πιάτα, με φαντασία, κάτι που παραδέχθηκαν και οι κριτές.

Οι κριτές έπρεπε, ωστόσο, να αποκλείσουν δύο ζευγάρια από τη Silver Award Week κι επέλεξαν ως πιο αδύναμες προσπάθειες εκείνες του Ζαχίρ- Μάγκυς και του Σταμάτη- Τσίκιλη, αν και εκείνοι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσουν το έπαθλο μέσα στη βδομάδα.

Το πρόβλημα υγείας του Σταμάτη

Όση ώρα μαγείρευαν οι παίκτες, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος περνούσε απ’ τους πάγκους για να κάνει τα γνωστά πειράγματά του και ρωτούσε τι θα κάνουν τα χρήματα εάν κερδίσουν το έπαθλο.

Απ’ τον Σταμάτη πήρε μια απάντηση που δεν περίμενε, καθώς ο παίκτης εξομολογήθηκε πως θα δώσει τα χρήματα, εάν κερδίσει, για να κάνει ένα σοβαρό χειρουργείο.

Ο Σταμάτης αποκάλυψε πως πάσχει από κολπική μαρμαρυγή και είπε πως αν κερδίσει τα χρήματα θα κάνει ένα χειρουργείο που μπορεί να τον βοηθήσει.

Ο τσακωμός Σπυριδούλας- Μανώλη

Ο Τιμολέων, ο οποίος μαγειρεύει αυτή την εβδομάδα με τη Σπυριδούλα, αποφάσισε να μαγειρέψουν “τηγανητό εγκέφαλο γαρίδας” για να εντυπωσιάσουν τους κριτές.

Στο τέλος της δοκιμασίας, ο Μανώλης κορόιδεψε τη Σπυριδούλα ρωτώντας την αν “έμεινε κανένας εγκέφαλος”, με την ίδια ν’ απαντά πως “ο δικός μου για το σπίτι μετά”.

Ο Μανώλης απάντησε με χιουμοριστική διάθεση λέγοντας “δηλαδή κανένας”, αλλά η Σπυριδούλα έγινε έξαλλη, άρχισε να τον ειρωνεύεται και του είπε “τα σχόλια περί εγκεφάλου στην Ασημίνα, όχι σε μένα”! Ένα σχόλιο άκρως προσβλητικό για την Ασημίνα.

Δες ακόμα:

MasterChef Silver Award Week: Οι περσινοί παίκτες ξανά στο παιχνίδι!