Διπλή αποχώρηση είδαμε στο MasterChef της Τρίτης με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί η τελική εξάδα. Όλα όσα έγιναν και η συγκινητική αποχώρηση του Διονύση.

Ο Σταυρής, η Μάρλεν και ο Διονύσης κλήθηκαν να μαγειρέψουν σε δοκιμασίες αντιγραφής πιάτου, ώστε να μείνει ένας και να αποχωρήσουν δύο.

Η δοκιμασία έγινε σε δύο στάδια: Αρχικά μαγείρεψαν και οι τρεις και αποχώρησε η πιο αδύναμη προσπάθεια ενώ στη συνέχεια μαγείρεψαν οι δύο που πέρασαν απ’ την πρώτη δοκιμασία κι έμεινε η καλύτερη προσπάθεια.

Στην πρώτη δοκιμασία επικράτησε ο Διονύσης με 16/20, ενώ ο Σταυρής έλαβε 14/20 και η Μάρλεν 12/20, βαθμολογία η οποία έφερε την πρώτη αποχώρηση, εκείνη της Μάρλεν.

Στη συνέχεια, ο Σταυρής και ο Διονύσης έβαλαν τα δυνατά τους μαγειρεύοντας με πολλή συγκέντρωση, ενώ σχεδόν όλος ο εξώστης είχε γίνει μια “εξέδρα” για τον Διονύση.

Η συγκινητική αποχώρηση του Διονύση

Νικητής της δοκιμασίας αναδείχθηκε ο Σταυρής με 17/20, ενώ ο Διονύσης συγκέντρωσε 12/20 και αναγκάστηκε να αποχαιρετήσει τους κριτές, τους συμπαίκτες του και το σπίτι του MasterChef.

Φεύγοντας, ο Διονύσης είπε ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά και τους κριτές για την ευκαιρία που είχε να μάθει όλα αυτά, ενώ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Τα συναισθήματά μου είναι καταπληκτικά. Είμαι γεμάτος ιδέες, είμαι γεμάτος όρεξη

«Νομίζω την μέρα που μου έδωσαν δυο ποδιές οι μέντορες θα τη θυμάμαι για πάντα. Άλλη μια στιγμή που θα θυμάμαι ήταν με το τεστ δημιουργικότητας με τον ανανά. Κι άλλη μια στιγμή που θα θυμάμαι είναι που ήταν όλα τα παιδιά στον εξώστη και με βοηθούσαν. Μου ανεβάζει πάντα το ηθικό και πάω να μαγειρέψω με όρεξη… Αλλά υπήρχε κάτι που μου έλεγε να μπω. Ήταν ο γιος μου… Από κάπου… Αισθανόμουν ότι έπρεπε να μπω. Άξιζε, έχω μάθει πάρα πολλά, έχω κερδίσει πολλά», είχε πει νωρίτερα ενώ ετοίμαζε τα πράγματά του.

Μετά την αποχώρησή του, ο Διονύσης μίλησε για τον γιο του, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση, ενώ αποκάλυψε και τα τελευταία λόγια που του είχε πει το παιδί του:

Ποτέ δεν θα σταματήσω να τον αναφέρω τον γιο μου σε όλα τα βήματα στη ζωή μου αυτός υπάρχει. Αυτός δε με αφήνει να στενοχωριέμαι. Αυτός είναι που έρχεται και με χτυπάει στην πλάτη και μου κάνει “προχώρα γέρε”. Εδώ είναι, παντού είναι και πάντα θα τον έχω δίπλα μου. Και ελπίζω να μη με αφήσει ποτέ. Ο γιος μου δε νομίζω να ήθελε να μπω στο MasterChef. Θα είχε μπει αυτός. Αλλά αγαπούσε την τέχνη μου και ό,τι έκανα. Τα τελευταία του λόγια και δε θα τα ξεχάσω ποτέ ήταν “είσαι ο καλύτερος πατέρας. Σε αγαπάω πατέρα, σε αγαπάω”. Η τελευταία εικόνα που έχω με τον γιο μου ήταν στο μαγαζί τον χειμώνα. Με αγκαλιάζει, με φιλάει στο μέτωπο. Φεύγει και ξαναγυρίζει και με φιλάει πάλι. Και μου λέει “είσαι ο καλύτερος πατέρας. Σε αγαπάω πατέρα, σε αγαπάω”. Είχαμε μια σχέση φοβερή. Μου έμαθε πάρα πολλά. Μόνο καλό μου έκανε σε αυτή τη ζωή. Και θα το έκανα και πάλι, ακόμη και αν συνέβαινε αυτό που συνέβη. Θα το έκανα και πάλι

Μετά την αποχώρηση του Διονύση και της Μάρλεν, η τελική εξάδα αποτελείται από τους: Γιώργο, Σταύρο, Σταυρή, Μαρία, Δημήτρη, Τζον.

Δες ακόμα:

Θα υπάρξει MasterChef 5; Ο Πάνος Ιωαννίδης απαντά!