Η L’Oreal Paris έσπασε τους “κανόνες” και προχώρησε σε μια ιστορική, πρωτοποριακή πράξη, επιλέγοντας ως μοντέλο της μια γυναίκα με χιτζάμπ.

Στη νέα διαφημιστική καμπάνια της L’Oreal εμφανίζεται η Amena Khan με χιτζάμπ. Ποια είναι η Amena Khan; Είναι μια blogger απ’ τη Βρετανία, είναι μοντέλο, είναι Youtuber, συνιδρύτρια της Ardere Cosmetics, πλέον και μοντέλο της L’Oreal.

Η Amean Khan φορά μια ροζ μαντίλα στη διαφήμιση ενώ αναφέρει «Είτε φαίνονται είτε όχι τα μαλλιά σου, αυτό δεν επηρεάζει τόσο πόσο νοιάζεσαι για εκείνα».

https://www.instagram.com/p/Bd7WvmhHb4r/?taken-by=amenaofficial

Η Amena Khan με αυτήν της τη συμμετοχή στη διαφήμιση της L’Oreal εκπροσωπεί τις Μουσουλμάνες γυναίκες στο χώρο της μόδας ενώ διορθώνει και την παρεξηγημένη αντίληψη πολλών για τη σχέση των Μουσουλμάνων με τα μαλλιά τους.

«Βάζουν κυριολεκτικά ένα κορίτσι με μαντίλα- της οποίας τα μαλλιά δεν μπορείτε να δείτε- σε μια διαφήμιση για μαλλιά. Επειδή αυτό που πραγματικά να επισημάνουν μέσω της καμπάνιας είναι οι φωνές που έχουμε» αναφέρει η Khan.

Σε κάνει να απορείς- γιατί συμπεραίνει ο κόσμος πως οι γυναίκες που δεν δείχνουν τα μαλλιά τους, δεν τα περιποιούνται; Τα μαλλιά είναι μεγάλο κομμάτι της προσωπικής φροντίδας. Για μένα, τα μαλλιά μου είναι επέκταση της θηλυκότητάς μου. Μου αρέσει να τα φροντίζω, να τους βάζω προϊόντα και λατρεύω την όμορφη μυρωδιά τους. Εκφράζουν αυτό που είμαι

https://www.instagram.com/p/BeDz1eOH3Vt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

https://www.instagram.com/p/BeG2f_1nfLV/?taken-by=amenaofficial