Μετά το παραλήρημα του Kanye τις τελευταίες ημέρες και τα όσα είπε στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, η σύζυγός του “σπάει” τη σιωπή της για πρώτη φορά και μιλάει για την ψυχική του ασθένεια, ζητώντας απ’ τον κόσμο και τα media ενσυναίσθηση και ευαισθησία, καθώς η οικογένεια προσπαθεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Όσα έγραψε η Kim Kardashian για τον Kanye West στο μακροσκελές κείμενό της στο Instagram.

Κάνοντας μια σειρά από stories με κείμενο, η διάσημη τηλεπερσόνα αναφέρεται στον σύζυγό της χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν ευφυή αλλά μπερδεμένο άνθρωπο, ενώ ουσιαστικά αποδίδει την περίεργη συμπεριφορά του στη διπολική διαταραχή απ’ την οποία πάσχει.

Απευθυνόμενη σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, η Kim Kardashian αναφέρει πως η οικογένεια νιώθει ανίσχυρη και αβοήθητη κι αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο κάποιος που έχει στο περιβάλλον του άτομο με διπολική διαταρχή, καθώς «όσοι δεν γνωρίζουν, μπορούν να γίνουν επικριτικοί και να μην κατανοήσουν πως τα άτομα αυτά πρέπει από μόνα τους να βρουν βοήθεια, όσο σκληρά και αν προσπαθούν φίλοι και συγγενείς».

Όπως εξομολογείται η Kim Kardashian για τον Kanye West, εκτός της πίεσης που δέχεται ως καλλιτέχνης και μαύρος άνδρας, βίωσε την απώλεια της μητέρας του και χρειάζεται να αντιμετωπίσει αυτή την πίεση που εντείνεται με την διπολική διαταραχή.

Διάβασε όλο το κείμενο της Kim Kardashian για τον Kanye West:

«Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, ο Kanye πάσχει από διπολική διαταραχή. Οποιοσδήποτε πάσχει ή έχει κάποιον στο περιβάλλον του, γνωρίζει πόσο πολύπλοκο και επίπονο είναι να το κατανοήσεις. Δεν έχω μιλήσει ποτέ δημόσια σχετικά με το πόσο μας έχει επηρεάσει αυτό στο σπίτι, επειδή είμαι πολύ προστατευτική με τα παιδιά μας και το απόρρητο της υγείας του Kanye.

Ωστόσο σήμερα, νιώθω πως πρέπει να τοποθετηθώ λόγω του στίγματος ή των παρερμηνειών για την ψυχική υγεία. Για εκείνους που αντιλαμβάνονται τις ψυχικές ασθένειες και ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, ξέρουν πως η οικογένεια είναι αβοήθητη, εκτός αν το συγκεκριμένο μέλος είναι ανήλικο. Όσοι όμως δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη εμπειρία, μπορούν να γίνουν επικριτικοί και να μην κατανοήσουν πως τα άτομα αυτά πρέπει από μόνα τους να βρουν βοήθεια, όσο σκληρά και αν προσπαθούν φίλοι και συγγενείς.

Kim Kardashian για τον Kanye West

Κατανοώ πως ο Kanye είναι αντικείμενο σχολιασμού, καθώς είναι δημόσιο πρόσωπο και οι ενέργειές του προκαλούν έντονες αντιδράσεις και συναισθήματα. Είναι ένα υπέροχο όμως ταυτόχρονα και πολύ μπερδεμένο άτομο, που εκτός της πίεσης που δέχεται ως καλλιτέχνης και μαύρος άνδρας, βίωσε την απώλεια της μητέρας του και χρειάζεται να αντιμετωπίσει αυτή την πίεση που εντείνεται με την διπολική διαταραχή. Για όσους είναι κοντά στον Kanye γνωρίζουν την καρδιά του και κατανοούν πως ορισμένες φορές τα λόγια δεν συνάδουν με τις προθέσεις του. Η ζωή με διπολική διαταραχή δεν υποτιμά ή ακυρώνει τα όνειρα και τις δημιουργικές ιδέες του, όσο μεγάλες ή ουτοπικές και αν φαίνονται σε κάποιους. Αυτό είναι μέρος της ευφυϊας του, καθώς όπως έχουμε όλοι δει πολλά από τα μεγάλα του όνειρα έγιναν πραγματικότητα.

Kim Kardashian για τον Kanye West

Εμείς ως κοινωνία μιλάμε για την εύνοια που πρέπει να τυγχάνει το θέμα της ψυχικής υγείας συνολικά, όμως πρέπει να δίνουμε την αντίστοιχη σημασία στα άτομα που ζουν με αυτό, τις στιγμές που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ζητώ ευγενικά από τα media και την κοινή γνώμη να δείξουν την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση που απαιτείται, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό. Ευχαριστώ όλους όσοι εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του Kanye και την κατανόησή σας.

Kim Kardashian για τον Kanye West

Με αγάπη και ευγνωμοσύνη,
Kim Kardashian West».

Δες ακόμα:

O Kanye West εμφανίστηκε με αλεξίσφαιρο και ξέσπασε σε κλάματα στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση