Η Keira Knightlely στηρίζει την καμπάνια #MeToo για τη σεξουαλική παρενόχληση ενώ μιλά πρώτη φορά για το πως την έχει βιώσει η ίδια.

Η όμορφη ηθοποιός σε συνέντευξή της στο Variety, τάσσεται κατά της «κουλτούρας» του βιασμού στο Hollywood ενώ αναφέρει πως προτιμά ταινίες εποχής από δράματα στη σύγχρονη εποχή, στα οποία «οι γυναικείοι χαρακτήρες, σχεδόν πάντα, πέφτουν θύματα βιασμού».

«Πάντα έβρισκα κάτι κακόγουστο στον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται οι γυναίκες ενώ πάντα έβρισκα συναρπαστικούς τους χαρακτήρες σε ταινίες εποχής» δηλώνει σχετικά η ίδια προσθέτοντας πως η κατάσταση έχε βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς πλέον της στέλνουν σενάρια  «με σύγχρονες γυναίκες οι οποίες δεν βιάζονται στις πέντε πρώτες σελίδες, και που δεν βρίσκονται εκεί απλά και μόνο για να είναι μια όλο αγάπη φίλη ή σύζυγος» τονίζεις χαρακτηριστικά.

Η Keira Knightley τάσσεται υπέρ της καμπάνιας #MeToo επισημαίνοντας όμως πως το πρόβλημα δεν μένει μόνο μέσα στην βιομηχανία του κινηματογράφου αλλά υπάρχει παντού.

Καθόμουν με φιλενάδες που δεν ήταν στη βιομηχανία του θεάματος, και δεν υπήρχε ούτε μία που να μην είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης κάποια στιγμή. Ποτέ, στο παρελθόν, δεν είχαμε κάνει τέτοια κουβέντα

Ερωτηθείσα αν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης δήλωσε πως ποτέ δεν παρενοχλήθηκε σεξουαλικά στην εργασία της, ωστόσο στην προσωπική της ζωή έχει δεχθεί επιθέσεις με ήπιο τρόπο.

Στην προσωπική μου ζωή, έχω πάει σε μπαρ, μπορώ να μετρήσω τέσσερις φορές που με παρενόχλησαν, αν και με ήπιο τρόπο… Δεν είναι μόνον οι ηθοποιοί. Είναι οι δασκάλες. Είναι οι δικηγόροι. Δεν μιλάω για βιασμό, μιλάω για ανθρώπους που τους χούφτωσαν σε παμπ, που κάποιοι τους οποίους δεν γνώριζαν τους χάιδεψαν τα στήθη, που κάποιος έχωσε το χέρι του κάτω απ’ τη φούστα τους

Όσον αφορά Harvey Weinstein, δήλωσε πως εργάστηκε σε δύο ταινίες της Weinstein Company , το «Being Again»και το «The invitation Game», ωστόσο οι σχέσεις της με τον παραγωγό ήταν«πολύ καλές» και «επαγγελματικές». «Στα σίγουρα, ποτέ δεν μου ζήτησε μασάζ ή κάτι παρόμοιο» διευκρίνισε η Keira Knightley.