Το πολυαναμενόμενο MasterChef 3 ξεκίνησε και φαίνεται να σαρώνει, αφού το κάθε επεισόδιο έχει από κάτι ξεχωριστό που μένει στο μυαλό μας και μας κάνει να το συζητάμε. H τραυματική εμπειρία του Παντελή απ’ το MasterChef που συγκλόνισε όχι μόνο τους κριτές αλλά όλη την Ελλάδα.

Γράφει η Δανάη Πάλμου

Οι νέοι διαγωνιζόμενοι του MasterChef 3 είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντες και έχουν συγκινήσει το κοινό με τις ιστορίες τους. Μια από αυτές είναι η ιστορία του Παντελή απ’ την Κάλυμνο, μια ιστορία που αγγίζει τις καρδιές μας και μας ξυπνάει συναισθήματα και στιγμές.

Για όσους χάσανε το επεισόδιο της Τρίτης δεν θα γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται.Ποια είναι, λοιπόν, αυτή η ιστορία;

Ο 24χρονος Παντελής, που αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό μαγειρικής έφερε μαζί του πέρα από εξαίσιες γεύσεις και πολλές εμπειρίες. Όπως αποκάλυψε κατάγεται απ’ την Κάλυμνο, αλλά ζούσε και εργαζόταν για τρία χρόνια στο Παρίσι. Όλα φαίνονται καλά έως εδώ, αφού η πόλη του Φωτός είναι ένας πολυπόθητος προορισμός για πολλούς από εμάς και δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί ποιο είναι αυτό που μπορεί να εξαναγκάσει κάποιον να την εγκαταλείψει.

Την ίδια απορία είχαν και οι κριτές, κάτι που εξέφρασε ανοιχτά ο Σωτήρης Κοντιζάς. Ο Παντελής δεν δίστασε να εκφραστεί, φορτισμένος συναισθηματικά, απέναντι στους κριτές και το τηλεοπτικό κοινό ότι έζησε μια τραυματική εμπειρία στο Παρίσι που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει την ζωή του εκεί. Το σπίτι του βρισκόταν απέναντι από το Μπατακλάν κάτι που τον κάνει αυτομάτως μάρτυρα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Λόγω της φρίκης και του τρόμου που έζησε μπροστά στο αντίκρυσμα των τραυματιών και στο άκουσμα των πυροβολισμών, αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του και στους δικούς τους. Η ανασφάλεια που ένιωσε μετά το τραγικό συμβάν ήταν ο κύριος λόγος που τον ώθησε να πάρει την απόφαση να γυρίσει στον τόπο του, αφήνοντας πίσω την καριέρα του στο εξωτερικό.

Πέρα απ’ την ιστορία που αφηγήθηκε, το πιάτο ”αχινός με ζυμαρικά” που παρουσίασε ενθουσίασε τους κριτές και του έδωσε την πολυπόθητη ποδιά, οδηγώντας τον στην επόμενη φάση.Το πιάτο του σύμφωνα με τους κριτές αποτέλεσε ένα ταξίδι γεύσης, κάτι που τον έκανε να νιώσει περηφάνια αλλά και συγκίνηση.

Δείτε επίσης:

Η συγκλονιστική ιστορία του Ζαχίρ που έκανε τους κριτές του MasterChef να δακρύσουν