Σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής τηλεόρασης, με την τελευταία εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha. Η παρουσιάστρια αποχαιρετάει το τηλεοπτικό κοινό που την λάτρεψε και το κλίμα αναμένεται να είναι φορτισμένο.

Η εκπομπή “Ελένη” ρίχνει αυλαία και η παρουσιάστρια κλείνει έναν μεγάλο κύκλο 15 χρόνων στον Alpha και 30 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση.

Ακριβώς στη 1 το μεσημέρι όλοι θα συντονιστούν στον Alpha για να δουν για τελευταία ίσως φορά την Ελένη Μενεγάκη να τους καλησπερίζει απ’ τον τηλεοπτικό αέρα.

Τι έγινε πριν την τελευταία εκπομπή της Ελένης;

Το βράδυ της Τρίτης, η Ελένη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με μια φωτογραφία απ’ το πλατό, στην οποία αναρωτήθηκε εάν θα καταφέρει να κοιμηθεί το βράδυ. Είναι ένα απ’ τα βράδια που μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή της.

Μερικές μέρες πριν την αποχώρησή της απ’ την τηλεόραση, σε δηλώσεις της, η παρουσιάστρια χαρακτήρισε τον εαυτό της ως μια ανεξάρτητη, μοναδική, διαφορετική κατάσταση.

Ξεκινώντας την εκπομπή της στις 26 Ιουνίου, σε κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησε τους πολύτιμους συνεργάτες της, που είναι δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια:

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο γιατί πραγματικά είμαι τόσο απρόβλεπτη παρουσιάστρια, δεν έχω καμία σχέση με κανέναν άλλον άνθρωπο οργανωμένο συντονισμένο να πηγαίνει στο πρόγραμμά του ακριβώς. Εγώ με αυτό δεν είχα ποτέ σχέση, οπότε 1000 μπράβο σε όσους συνεργάστηκαν μαζί μου και κατάφεραν να μην χάσουν την ψυχραιμία τους, γιατί άλλο περίμεναν και άλλο ερχόταν. Όλα τα παιδιά που έχουν δουλέψει μαζί μου είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή έχουν “φιληθεί”. Είμαι μια ανεξάρτητη, μοναδική, διαφορετική κατάσταση. Πολλές φορές καταλάβαινα την ταραχή τους, αλλά στην πορεία νομίζω ότι όλοι σας το διασκεδάσατε. Τουλάχιστον, μαζί μου δεν πλήξατε ποτέ

Παράλληλα, έκανε μια εξομολόγηση, απευθυνόμενη προς το τηλεοπτικό κοινό:

Είναι σαν να έχω γεννηθεί στην τηλεόραση. Για κάποιο λόγο νομίζω ότι τα έχω όλα στο μυαλό μου, ότι μπορώ να τα κάνω όλα μόνη μου. Είναι λάθος, αλλά έτσι έχω μάθει να είμαι. Οπότε συγγνώμη αλλά και ευχαριστώ, εγώ το καταευχαριστήθηκα. Ευχαριστώ και τους πρώτους πρώτους που με πήραν από το χέρι και με έβαλαν μέσα στα τηλεοπτικά πλατό, οι οποίοι ήταν και αυτοί που μου έδωσαν την ευκαιρία και το δικαίωμα στο ‘Μπες Ελένη μου, μη σκέφτεσαι πολύ. Ξεκίνησε, μην πεις ποτέ κάτι που μπορεί να φέρει σε δύσκολη θέση κάποιον’, το οποίο το κράτησα φυλαχτό μέχρι σήμερα, ‘αλλά άφησε τον χαρακτήρα σου ελεύθερο, μπες μέσα και κάνε ό,τι νομίζεις

Θυμήσου όσα έγιναν την Τρίτη, μια μέρα πριν την αποχώρηση της Ελένης:

Μενεγάκη και Θεοδωρίδου ξέσπασαν σε κλάματα on air μία μέρα πριν το φινάλε της εκπομπής (Video)