Μέσα απ’ το MasterChef δεν αναδεικνύονται μόνο οι μαγειρικές ικανότητες των υποψηφίων, αλλά και ανθρώπινες ιστορίες που συγκλονίζουν. Ο Ζαχίρ απ’ το Αφγανιστάν αποκάλυψε την ιστορία του στους κριτές του MasterChef και τους έκανε να βουρκώσουν.

Η ιστορία του Ζαχίρ είναι μια σκληρή ιστορία, γεμάτη πόνο και δυσκολίες, αλλά και γεμάτη αισιοδοξία και ελπίδα, αφού ο Ζαχίρ δεν το έβαλε κάτω και δίνει ένα σπουδαίο μάθημα σ’ όλους όσους είναι έτοιμοι να το βάλουν κάτω με την πρώτη δυσκολία.

Ο υποψήφιος σεφ περιέγραψε στους κριτές όσα έζησε ως παιδί, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετέπειτα στην Ελλάδα.

Αρχικά, εξομολογήθηκε ότι οι γονείς του τον έστειλαν σε ηλικία 11 ετών απ’ το Αφγανιστάν στο Ιράν για να μείνει ζωντανός.

«Οι αστυνομικές αρχές με βασάνιζαν και μου έγδερναν το σώμα. Από τα 11 του αναγκάστηκα να δουλεύω σε οικοδομή, χωρίς να έχω καν τα προς το ζην», είπε ο Ζαχίρ στους κριτές, οι οποίοι τον κοιτούσαν όση ώρα μιλούσε με απόλυτη προσοχή.

Μετά από μερικά χρόνια, ο Ζαχίρ αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να έχει ένα καλύτερο μέλλον, όμως, η κατάσταση που βίωσε και στη χώρα μας δεν ήταν εύκολη, καθώς αναγκάστηκε να κοιμάται στα παγκάκια.

«Το όνειρο μου ήταν να σπουδάσω μαγειρική. Ήμουν άστεγος και κοιμόμουν σε ένα παγκάκι, το πρωί δούλευα και το βράδυ πήγαινα σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το 2009 έχασε την αδερφή του και τον πατέρα του στον πόλεμο, ενώ πρόσφατα για κάποιες μέρες δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του, και δεν γνώριζε εάν ζει ή εάν έχει πεθάνει, ενώ είπε πως όνειρό του είναι να την δει ξανά, καθώς έχει να την δει απ’ το 2000…

Ο Ζαχίρ αναφέρθηκε και στον ρατσισμό που έχει βιώσει αναζητώντας δουλειά στη χώρα μας, μ’ έναν εργοδότη να του λέει στο τηλέφωνο «δεν είμαι μαλ@@ας να σε πάρω στη δουλειά, αφού είναι Αφγανός».

Ο Ζαχίρ, εκτός απ’ το ότι είπε τη συγκλονιστική του ιστορία, μαγείρεψε ένα φαγητό με πολλή αγάπη και μεράκι γι’ αυτό και πήρε τα τρία “ναι” των κριτών, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να του ξεκαθαρίζει πως δεν περνάει επειδή τους συγκίνησε, αλλά πραγματικά μαγείρεψε καλά!

To trailer του επόμενου επεισοδίου:

Διάβασε ακόμα:

Η πρεμιέρα του MasterChef είχε απ’ όλα! Ίντριγκες, επικές ατάκες και… ωμό φαγητό!