Μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μιλάει για όλα όσα θα συναντήσει και θα βιώσει μια νέα μανούλα. Η συγκλονιστική ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου πρέπει να διαβαστεί απ’ όλες τις νέες μανούλες και τις γυναίκες που ετοιμάζονται ν’ αποκτήσουν παιδί.

Η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου δεν είναι ένα κείμενο που προσπαθεί με αερολογίες να σου μιλήσει για τη μητρότητα. Είναι ένα ειλικρινές κείμενο για το πώς αισθάνεται, πώς βιώνει την κάθε μέρα της ως μανούλα, τις δυσκολίες, αλλά και τι είναι που τελικά την κρατάει και την κάνει να νιώθει ότι είναι γεμάτη δύναμη.

Όλες οι μητέρες έχουν μέσα τους μια κρυφή δύναμη. Η γυναίκα έχει την ικανότητα να γεννάει τη ζωή, είναι ένα πολύ δυνατό ον.

“Στο έχω ξαναπεί. Όταν όλα σε πιέζουν, ζήτα βοήθεια για μισή ώρα και πήγαινε μια βόλτα το τετράγωνο για αποσυμπίεση”, γράφει η ηθοποιός στην ανάρτησή της.

Αναφέρεται στο γεγονός ότι κάθε μέρα με το μωρό είναι μια δοκιμασία, την ταλαιπωρία με τις ορμόνες και το ζόρι που τραβάει μέχρι το σώμα να επιστρέψει στην προ την εγκυμοσύνη κατάσταση κι όλα πια να μπουν σ’ ένα ρυθμό. Μέχρι τότε, χρειάζεται υπομονή, δύναμη και ενέργεια. Αλλά μπορείς να το καταφέρεις. Όλες μας μπορούμε!

Ολόκληρη η ανάρτηση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου:

«Penelope Anadyomene 🧜‍♀️ Η λοχία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για τη ζωή της γυναίκας.

Και διαλέγω τη λέξη ιδιαίτερη ανάμεσα σε πολλές άλλες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό για πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Κάθε μέρα που περνάει από τη γέννηση του μικρού σου είναι μια δοκιμασία, και παράλληλα με τις ορμόνες που κάνουν πάρτυ στο ταλαιπωρημενο σου σώμα μπορεί να περάσεις δύσκολα και να ζοριστείς πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ.

Θα σου πω κάτι και θέλω να μ’ ακούσεις καλά.

Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα νιώθεις καλά. Πραγματικά καλά.
Ο πόλεμος των ορμονών θα έχει κοπάσει, το σώμα σου θα έχει επανέλθει πολύ κοντά σ αυτό που θυμάσαι, το μωρό σου θα έχει μπει σε μια ρουτίνα, και θα έχεις πάλι τον έλεγχο της ζωής σου.

Χρειάζεται υπομονή και να πιέζεις τον εαυτό σου να κρατάει ψηλά την ενέργεια του.

Ξέρω πόσα “ναι, αλλά…” θα μου γράψεις κάτω από αυτό το κείμενο.
Ξέρω πόσο δύσκολο είναι.
Ξέρω ότι όλα περνάνε απ’ τα χέρια σου. Και γι’ αυτό πιστεύω σε σένα. Είσαι το πιο δυνατό ον.
Έχεις την ικανότητα να γέννας τη ζωή..

Στο έχω ξαναπεί. Όταν όλα σε πιέζουν, ζήτα βοήθεια για μισή ώρα και πήγαινε μια βόλτα το τετράγωνο για αποσυμπίεση.

Σου μιλάω σήμερα γι’ αυτό γιατί σήμερα είναι αυτή η μέρα για μένα..
Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ.
Φτάνει να το θες».

Δες και αυτό:

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου εξήγησε με απλά λόγια γιατί δεν έχει βαφτίσει τα παιδιά της