Σπάνια δίνει συνεντεύξεις, και εξήγησε τον λόγο. Η συνέντευξη του Άκη Πετρετζίκη στην Ελεονώρα Μελέτη είναι κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε, αλλά τελικά ο σεφ έκανε το βήμα να δώσει συνέντευξη.

Ο σεφ έκανε ένα flashback στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ως νέος μάγειρας στην Αγγλία, και περιέγραψε το πώς από την πρόταση για να γίνει executive chef σε boutique ξενοδοχείo της Νέας Υόρκης, βρέθηκε να είναι ένας από τους διαγωνιζόμενους του πρώτου κύκλου του MasterChef.

Ο Άκης Πετρετζίκης είπε πως μπήκε για να κερδίσει, κάτι που όντως έκανε, αλλά στη συνέχεια απογοητεύτηκε.

Πήγα στο MasterChef για να κερδίσω τον τίτλο, έπρεπε να βγω πρώτος! Δεν μπορούσα να το αφήσω στη μέση. Και βέβαια η συνέχεια ήταν τραγική. Δεν μου άρεσε καθόλου. Ξαφνικά είχα κάνει και είχα πετύχει τόσα πράγματα στη ζωή μου, και ενώ μαγειρικά θεωρείς ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο, μετά το παιχνίδι πέφτεις πιο χαμηλά. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά είσαι παίκτης σε έναν διαγωνισμό. Στην Ελλάδα έχουμε το σύνδρομο της ηλικίας, θεωρούμε ότι ένας άνθρωπος για να είναι πετυχημένος πρέπει να έχει κάποια χρόνια. Εγώ ως 26χρονος δεν μπορούσα να είμαι φτασμένος στα μάτια του κόσμου, ήταν αδύνατον, οπότε άρχισε ένας εσωτερικός ανταγωνισμός. Είναι δύσκολο να ξεκινάς πάλι από το μηδέν

Η σπάνια συνέντευξη του Άκη Πετρετζίκη και γιατί δεν δίνει συνεντεύξεις

Ο σεφ εξήγησε στην Ελεονώρα Μελέτη γιατί αποφεύγει τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και ποιο γεγονός ήταν αυτό που τον έκανε να αλλάξει στάση.

Δεν το έχω και πολύ με τη διπλωματία, δεν ξέρω πώς να συμπεριφέρομαι σε ερωτήσεις περίεργες και ερωτήσεις που ίσως θέλω να απαντήσω ειλικρινά, οπότε γι’ αυτό δεν το κάνω. Το αποφάσισα όταν έβγαλα το πρώτο μου βιβλίο 3-4 χρόνια μετά το MasterChef, που ήταν παραγωγής δικής μου, δεν πήγα σε κάποιον εκδοτικό οίκο και χρειάστηκε τότε για να το εκδώσω να πάρω δάνειο. Στην παρουσίαση τότε του βιβλίου, μιλούσα επί 45 λεπτά στον Τύπο, και με ρωτούσαν πολλά πράγματα για τη ζωή μου και τη δουλειά μου και στο τέλος μου έκαναν μια ερώτηση πολύ απλή, για το πώς παραμένω αδύνατος στην κουζίνα και την επόμενη ημέρα το μόνο που έπαιξε ήταν αυτό!

Και τελικά, πώς καταφέρνει να τα κάνει όλα αυτά μόνος του;

«Κάνω μόνος μου όλες τις εκπομπές γιατί θέλω να έχω όσο γίνεται λιγότερη τοποθέτηση προϊόντων, το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος όμως είναι μεγάλο […] Είναι όλη μου η ζωή αυτή η δουλειά! Δεν έχω πάρει ποτέ ρεπό στη ζωή μου, δεν ξέρω τι σημαίνει ρεπό. Αλλά έχω συνηθίσει έτσι γιατί και σαν μάγειρας δούλευα πολύ. Στην Αγγλία έκανα τρεις δουλειές, οπότε και μια ημέρα να είχα ρεπό κοίταζα πάντα να την εκμεταλλευτώ και να δουλέψω», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο σεφ.

Ο Άκης εκμυστηρεύτηκε πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μαγειρική γιατί πολύ απλά ήθελε να φύγει από το σπίτι του, ενώ έχοντας γραφτεί σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα και έχοντας εργαστεί σε ελληνικά εστιατόρια, αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Αγγλία, χωρίς να γνωρίζει κανέναν αλλά ούτε και τη γλώσσα σε καλό επίπεδο.

Επειδή δεν είχα ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, είχα κλείσει μόνος μου εισιτήρια σε ένα περιφερειακό αεροδρόμιο της Αγγλίας, επειδή δεν είχα χρήματα. Για να φύγω από την Ελλάδα είχα μαζέψει 1.500 ευρώ. Πάω στο αεροδρόμιο και μου βγαζουν ένα υπέρβαρο 600 ευρώ, οπότε θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πήγα και πέταξα όλα μου τα ρούχα στα σκουπίδια γιατί δεν μπορούσα να το πληρώσω και κράτησα μόνο τα απαραίτητα!

Δες ακόμα:

#GreekChefsUnited: Οι Έλληνες σεφ ενώνονται & στέλνουν το δικό τους μήνυμα! (Video)