Όσα ανέφερε η Sia για το σύνδρομο Ehlers – Danlos, το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter. 

Πιο συγκεκριμένα, η διάσημη τραγουδίστρια με τις αγαπημένες επιτυχίες, Sia, αποκάλυψε με ένα tweet ότι πάσχει από σύνδρομο Ehlers – Danlos (EDS), μια σπάνια ασθένεια που προκαλεί πόνους στις αρθρώσεις και έντονη κόπωση.

Η Sia, είναι διάσημη για τα τραγούδια της, αλλά και για το εκκεντρικό της look και το γεγονός ότι φοράει πάντα περούκες και δεν μας έχει δείξει ποτέ το πρόσωπό της. Η ίδια έχει συνεργαστεί ακόμη με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, μεταξύ των οποίων και της Rihanna, της Beyonce και της Adele.

Η 43χρονη τραγουδίστρια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, αποκάλυψε την Παρασκευή, στους ακόλουθους της ότι πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια, ενώ τους υπενθύμισε και ότι δεν είναι μόνοι.

Ειδικότερα, η Sia για το σύνδρομο Ehlers – Danlos έγραψε ότι: «Πάσχω από χρόνιο πόνο, μια νευρολογική ασθένεια, το ehlers danlos και ήθελα απλώς να πω σε όσους από εσάς πάσχουν από πόνο, φυσικό ή συναισθηματικό, ότι σας αγαπώ, συνεχίστε, Η ζωή είναι δύσκολη. Ο πόνος αποθαρρύνει, αλλά δεν είστε μόνοι».

Τι είναι το σύνδρομο Ehlers – Danlos (EDS)

To σύνδρομο Ehlers – Danlos (EDS) δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, καθώς πρόκειται για μια αρκετά σπάνια ασθένεια. Αφορά μια ετερογενής ομάδα (συνολικά 13) κληρονομικών παθήσεων και διαταραχών των συνδετικών ιστών και χαρακτηρίζεται από υπερευλυγισία των αρθρώσεων, συχνές μελανιές στο δέρμα, ευθραυστότητα των ιστών και αργή επούλωση των πληγών.

Το EDS επηρεάζει διαφορετικά τον κάθε ασθενή, καθώς σε κάποιους τα συμπτώματα είναι ήπια, ενώ σε ορισμένους αυτά είναι ικανά να προκαλέσουν ακόμη και αναπηρίες.

Αναφέρεται ότι απ’ το συγκεκριμένο σύνδρομο προσβάλλονται 1 από κάθε 2500 έως 5000 άτομα, ενώ η διάγνωσή του γίνεται συνήθως βάσει των συμπτωμάτων που θα παρουσιάσει ο κάθε ασθενής, με εξέταση του οικογενειακού ιστορικού, αλλά και ειδικές εξετάσεις γενετικής και την ανεύρεση των γονιδίων που επιβεβαιώνουν το σύνδρομο.

Διάβασε ακόμη:

H συγκινητική ανάρτηση της Selma Blair για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Photo: Instagram/@siamusic