Ξεκίνησαν οι auditions για την αναζήτηση του επόμενου Έλληνα MasterChef και οι τρεις κριτές κάθισαν στις καρέκλες τους, δοκιμάζοντας όσα τους ετοίμασαν οι υποψήφιοι και έτοιμοι να περάσουν ακόμα μια χρονιά με πολύ γέλιο και καλό φαγητό!

Η πρεμιέρα του MasterChef είχε απ’ όλα! Ίντριγκες, επικές ατάκες και… άψητο φαγητό! Οι κριτές είχαν όρεξη, άψογη χημεία μεταξύ τους και δεν πτοήθηκαν ούτε όταν ένας παίκτης πήγε να τους δώσει… ωμό φαγητό!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ’ την αρχή! Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήραν τις θέσεις τους και υποδέχθηκαν τους επίδοξους σεφ στην audition της Θεσσαλονίκης.

Οι ίντριγκες ξεκίνησαν από νωρίς αφού η Σπυριδούλα και η Σοφία απ’ την αρχή φάνηκε πως δεν θα τα πάνε και πολύ καλά μεταξύ τους εάν βρεθούν δίπλα δίπλα στην επόμενη φάση…

Η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη ήταν η πρώτη που πήγε μπροστά στους κριτές για να δείξει το πιάτο της και φάνηκε ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, στα όρια του… περίεργου, κάτι που σχολίασαν και οι κριτές. Πήρε δύο ναι, απ’ τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο και τον Πάνο Ιωαννίδη, και πέρασε στην επόμενη φάση, αλλά της είπαν να μιλάει λιγότερο και να μαγειρεύει περισσότερο!

Η μορφή Αλέξανδρος Σαρόγλου ήταν ο δεύτερος παίκτης που πήγε το πιάτο του να το δοκιμάσουν οι κριτές. Ο ίδιος δέχθηκε παρατηρήσεις για τον τρόπο που μαγείρευε, αλλά αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο απ’ όλα ήταν ένα τατουάζ που είχε στο χέρι του με μια γυμνή γυναίκα! Ο Αλέξανδρος πέρασε στην επόμενη φάση και σύστησε τη γυναίκα του στους κριτές!

O Χρήστος Μπάρκας από τα Ιωάννινα μας χάρισε μια απ’ τις πιο επικές στιγμές της πρεμιέρας του MasterChef! Ο επίδοξος σεφ μαγείρεψε ένα τοπικό πιάτο, εμπνευσμένο απ’ την ιδιαίτερη πατρίδα του: Χόρτα με βατραχοπόδαρα και τραχανά.

Όταν, λοιπόν, ο Πάνος Ιωαννίδης του έδωσε να δοκιμάσει, τον ρώτησε “το κρατς”; Ο παίκτης που είναι απ’ τα Γιάννενα φυσικά κατάλαβε “το κράτησες;” αλλά κομμένη τη λέξη, όπως συνηθίζουν να μιλούν στο μέρος του, με τον Πάνο Ιωαννίδη να του εξηγεί ότι τον ρώτησε αν αισθάνθηκε το κρατς που κάνει το χόρτο!

Ο Χρήστος στο τέλος μονομάχησε και με τον Σωτήρη Κοντιζά για να πάρει την λευκή του ποδιά, σε έναν αγώνα… δύναμης!

Στα ευχάριστα νέα, οι κριτές γλίτωσαν τη σαλμονέλα, αφού κοίταξαν καλά καλά το κοτόπουλο ενός παίκτη πριν το δοκιμάσουν. Με απόλυτη ψυχραιμία, προσπαθούσαν να του εξηγήσουν πως θέλει πολύ ακόμα ψήσιμο, ενώ ο παίκτης υποστήριζε πως απλά θα μπορούσε να το αφήσει λίγο παραπάνω!

«Είναι στα όρια του επικίνδυνου», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης είπε πως «τη σαλμονέλα την έχεις στο τσεπάκι!».

https://www.youtube.com/watch?v=TZ7SCt5-g-4

Η Σοφία μπήκε στο πλατό κι άρχισε να μιλάει ιαπωνικά, με τον Σωτήρη Κοντιζά να της απαντάει και αυτός στη γλώσσα του, όμως, δυστυχώς τα λάθη της στο πιάτο της ήταν πολλά και της στέρησαν το εισιτήριο για την Αθήνα.

Διάβασε ακόμα:

Η κόρη του Κοντιζά στα γυρίσματα του MasterChef! (Photo)