Το MasterChef δεν παύει να μας εκπλήσσει φέτος, εμάς τους τηλεθεατές, όπως και τους ίδιους τους παίκτες, που δεν μπορούν να κοιμηθούν πια ήσυχοι. Πραγματικά, δεν φαντάζονται τι τους ξημερώνει η επόμενη μέρα, και το ίδιο έγινε και στην ομαδική δοκιμασία, που ξάφνιασε τους πάντες.

Η μέρα ξεκίνησε με άλλη μια ομαδική δοκιμασία στο MasterChef και οι παίκτες οδηγήθηκαν στο πολυτελές και ιστορικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείο Hilton Αθηνών. Η κουζίνα μεταφέρθηκε εκεί, ενώ κρύβονταν πολλές αιφνίδιες εκπλήξεις για τους διαγωνιζόμενους σεφ στην ομαδική δοκιμασία του MasterChef στο Hilton.

Έτσι, ενώ ο Μανώλης διάλεξε για χρώμα το κόκκινο και αρχηγό της άλλης ομάδας τον Σταμάτη, οι κριτές ανακοίνωσαν ότι πρέπει να δημιουργήσουν την ομάδα του αντιπάλου τους. Αφού απέρριπταν παίκτες, στέλνοντάς τους στην αντίπαλη ομάδα, ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Οι δύο αρχηγοί άλλαξαν χρώμα ποδιάς, πηγαίνοντας στην ομάδα που “δεν ήθελαν”.

Αν και φάνηκαν υποψιασμένοι για το τι θα συμβεί, ο Μανώλης δυσαρεστήθηκε από το συμβάν, αφού ήθελε να βρίσκεται με τον Πάνο και την Σπυριδούλα, όπως και είπε. Συνεπώς, στην μπλε ομάδα του Μάνου, υπήρχε μια ένταση στην ατμόσφαιρα, και ο ίδιος, δεν ήταν και τόσο διαλλακτικός σαν αρχηγός.

Οι ομάδες δημιούργησαν το μενού, ένα ατομικό μενού για 30 άτομα με συνολικό χρόνο παρασκευής 1 ώρα και 45 λεπτά, που θα προσέφεραν στους σεφ του ξενοδοχείου. Με τελικούς κριτές των πιάτων, τους μάγειρες του Hilton Athens, εξυπακούεται ότι έπρεπε να είναι εστιατορικού επιπέδου, κάτι που άγχωσε αρκετά τους παίκτες. Ο Μανώλης, νευριασμένος, πίστευε ότι δεν είναι αρκετός ο χρόνος.

Με αρνητική ενέργεια δούλεψαν οι μπλε, ενώ οι κόκκινοι, φάνηκαν να είναι πιο οργανωμένοι, με τον Παντελή να δίνει ρεσιτάλ ιδεών. Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, έγιναν μερικά σημαντικά λάθη στη μπλε ομάδα, κάτι που έκανε τον Μάνο να ξεσπάσει στους συμπαίκτες του.

Στο τέλος της δοκιμασίας, οι κριτές ρώτησαν αν όλα πήγαν καλά, και όλοι απάντησαν ομόφωνα “ναι”, εκτός από τον Μανώλη, που τσαντίστηκε και με την Ιωάννα που είπε πως ήταν “όλα καλά”, λέγοντας ότι δεν πρέπει να “κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας”.

Αφού στα επόμενα 45 λεπτά, έγιναν κάποιες διορθώσεις, τα πιάτα σερβιρίστηκαν στους επίτιμους καλεσμένους, οι οποίοι δήλωσαν σε γενικές γραμμές ευχαριστημένοι. Από τις δηλώσεις και από όσο είδαμε, η νικήτρια ομάδα θα είναι η κόκκινη, αν και πάντα περιμένουμε να γίνει η ανατροπή!

Δες και αυτό:

Μια ανατρεπτική αποχώρηση από το MasterChef που μας συγκίνησε