Τέλος εποχής… Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ανήμερα της γιορτής της, η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε την αποχώρησή της απ’ την τηλεόραση. 

Όπως είπε η αγαπημένη παρουσιάστρια, η αποχώρησή της είναι κάτι που είχε σκεφτεί από πέρυσι ενώ είχε προγραμματίσει να το ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη 21 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής της.

«Έχω πάρει μια απόφαση, αυτή η χρονιά μου είναι η τελευταία», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε πως του χρόνου δεν θα την δούμε σε κανένα άλλο κανάλι, καθώς σκοπός της είναι να ασχοληθεί με όλα αυτά που δεν μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεται στην τηλεόραση, ενώ ευχήθηκε οι δρόμοι της με τους τηλεθεατές να ξανασυναντηθούν.

Ευχαρίστησε το κανάλι και τους συνεργάτες της για όλα αυτά τα χρόνια και ζήτησε απ’ τον κόσμο να συνεχίσει να αγαπάει και να στηρίζει όλους τους ανθρώπους της ομάδας της.

Όσα είπε η Ελένη Μενεγάκη:

«Ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή μου έφερε κοντά μου ξεχωριστούς εκλεκτούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαδάκι σε κλαδάκι. Στα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση να κάνω πολλές αλλαγές. Μου αρέσει και επιδιώκω να αισθάνομαι ασφάλεια στη ζωή μου.

Έτσι φτάσαμε πράγματι μετά από 15 χρόνια στον Alpha να πρέπει να σας στείλω από νωρίς την μεγάλη αγάπη που έχω μέσα μου για εσάς και για τα πολύ όμορφα χρόνια, στιγμές, καταστάσεις που ζήσαμε όλοι μαζί. Από πέρσι έχω πάρει μια πολύ σοβαρή απόφαση, που δεν είναι τόσο πάρα πολύ μακριά, αλλά δε μπορώ να αφήνω και τη ζωή μου στην τύχη. Πάντα ήθελα να βάζω ένα πρόγραμμα. Από πέρσι έχω πάρει μια απόφαση. Αυτή η χρονιά μου στον Alpha να είναι η τελευταία.

Αυτό που θέλω να ξέρετε και το είχα βάλει στο μυαλό μου πως θα σας το πω στη γιορτή μου. Γιατί αυτή είναι η προσωπική μου μέρα και ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη… Εσείς στη δικιά μου καρδιά είσαστε ψηλά», είπε η Ελένη Μενεγάκη και συνέχισε:

«Σας αποχαιρετώ από τον Alpha στο τέλος της σεζόν. Σας το λέω σήμερα. Δε θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν, γιατί είναι μια ευκαιρία για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα σε μικρότερη ηλικία. Πράγματα που μπορεί να είναι απλά…

Για μένα κι αυτό είναι αχαρτογράφητα νερά. Δε ξέρω πως είναι. Αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω η επόμενη σεζόν να με βρει ελεύθερη και να δοκιμάζομαι σε κάτι που δε θα έχω ξανακάνει. Εδώ θα είστε πάντα όλοι και κάποια στιγμή θέλω να πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε. Θέλω να αγαπάτε τους συνεργάτες μου. Όλοι όσοι πέρασαν από κοντά μου ήταν ξεχωριστά παιδιά. Είμαι πολύ περήφανη με αυτά που έζησα μαζί τους και μαζί σας. Υπήρξα τυχερή και πιστεύω πως η τύχη μου θα συνεχίσει να είναι ζωντανή και γεμάτη.

Σας αγαπώ. Σας ευχαριστώ και είμαι περήφανη που κατάφερα να μην κλάψω. Γιατί όσες φορές το σκεφτόμουν πάντα έκλαιγα. Συνεχίζουμε δυνατά».

Η παρουσιάστρια, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση, έκανε μια ανάρτηση στο Instagram όπου έγραψε «Πάντα θα είμαστε μαζί»:

Η Ελένη Μενεγάκη ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον ALPHA το 2005, προερχόμενη από τον ΑΝΤ1 και ανέλαβε τη παρουσίαση της πρωινής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν.

Από το 2011 μέχρι σήμερα παρουσιάζει την μεσημεριανή εκπομπή «Ελένη».

Δες όσα ακούγονται για το ποια θα αναλάβει τη μεσημεριανή ζώνη του Alpha:

Το πρόσωπο- έκπληξη που θα καλύψει το κενό που αφήνει η Μενεγάκη στον Alpha