Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια ενώ σαν ιδέα υπήρχε πολλά περισσότερα και είναι σίγουρα επιβλητική.  Η γέφυρα είναι μήκους 19 χιλιομέτρων.

Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης είναι αυτή που συνδέει την ρωσική Η γέφυρα που πλέον συνδέει την ρωσική επικράτεια με το έδαφος της διαφιλονικούμενης (μεταξύ Ρωσίας κι Ουκρανίας) χερσονήσου της Κριμαίας. Και τα χιλιόμετρα είναι πολλά…

Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης είναι μήκους 19 χιλιομέτρων ολοκληρώθηκε σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια ενώ σαν σκέψη υπήρχε εδώ και έναν αιώνα. Ήταν μια επιθυμία, ένα όνειρο του Ρώσου Προέδρους, Βλαντιμίρ Πούτιν που τώρα έγινε πραγματικότητα.

μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης

Καθώς η γέφυρα συνδέει τη ρωσική επικράτεια με το έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας, επιτυγχάνεται αυτομάτως η πλήρης σύνδεση της χερσονήσου με τη Ρωσία.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες και σε αυτά παρευρέθηκε και ο κ. Πούτιν, ενώ εκατοντάδες οχήματα και μοτοσυκλετιστές με ρωσικές σημαίες, πανηγύρισαν την μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης.

Φυσικά, για να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένα γέφυρα εκτός από χρόνο, χρειάστηκε και χιλιάδες εργατικά χέρια. Υπήρχαν μέρες που οι εργάτες ήταν 15.000! Οι εργάτες στήριξαν τη γέφυρα σε εκατοντάδες υπερυψωμένους πυλώνες, ενώ ο ατσάλινος σκελετός της φτάνει σε βάρος τους 6.000 τόνους!

Τα αυτοκίνητα την έχουν ήδη δοκιμάσει, την έχουν ήδη χρησιμοποιήσει ενώ για τα τρένα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί το έργο, ώστε να είναι εφικτό να περνούν.

Μέσα σε ένα 24ωρο, περίπου 40.000 αυτοκίνητα, επιβατικά και φορτηγά περνούν από τη γέφυρα, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή μπορεί να εξυπηρετεί 47 διπλές αμαξοστοιχίες. Συνολικά , ετησίως θα διέρχονται 14 εκατομμύρια επιβάτες και 13 εκατομμύρια τόνοι φορτίου!

Κι εμάς φυσικά μας πέρασε από το μυαλό πόσα θα είναι τα διόδια…Στην Ελλάδα σίγουρα θα ήταν πολλά! Πάντως, αυτή η γέφυρα είναι εντυπωσιακή, επιβλητική και γιγάντια!

Σε τρία λεπτά πώς χτίστηκε η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης…

Διαβάστε επίσης:

Επιτέλους ανακαλύφθηκε: Γι΄αυτό δεν πέφτει ο Πύργος της Πίζας