Η Μαίρη Συνατσάκη “αποτύπωσε” στο σώμα της όλα τα σχόλια των haters

LIKE US ON FACEBOOK

Έχεις ένα προφίλ στα social media και νομίζεις πως μπορείς να κρυφτείς πίσω από αυτό, πίσω από μια οθόνη υπολογιστή και τα δάχτυλά σου να ακουμπούν στο πληκτρολόγιο… και να γράψεις ό,τι θέλεις. Γιατί να το κάνεις; Γιατί να εκτοξεύσεις τόση χολή για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις και δεν σου έχει φταίξει σε τίποτα; Η Μαίρη Συνατσάκη για τα σχόλια των haters, έδωσε την καλύτερη απάντηση.

Η αγαπημένη Mairiboo δέχεται πολλά χυδαία σχόλια από haters κάτω απ’ τις φωτογραφίες της στο Instagram αλλά και στα videos στο Youtube. Λόγια μίσους, θυμού, χυδαία και άκομψα που δεν θα μπορούσες ποτέ να ξεστομίσεις ούτε στον χειρότερο εχθρό σου αν τον έβλεπες από κοντά.

Από κοντά. Γιατί πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή πολλά μπορεί να γραφτούν. Γιατί να το κάνεις; Γιατί να προσβάλλεις τον συνάνθρωπο σου με τέτοιο τρόπο; Δεν τον γνωρίζεις καν! Πώς μπορείς να λες τη “γνώμη” σου αυθαίρετα και να βρίζεις;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μια τεράστια δύναμη και είναι στο χέρι σου να την χρησιμοποιήσεις για καλό και όχι για να εκτοξεύεσεις όλες τις δικές σου ανασφάλειες. Όλη τη μιζέρια της δικής σου ζωής.

Επειδή είσαι θυμωμένος με σένα, με τη ζωή σου, την κοινωνία. Επειδή συγκρίνεις διαρκώς τον εαυτό σου με τους άλλους.

Ας το πάμε λιγάκι διαφορετικά… Ας χρησιμοποιήσουμε τα social media για καλό.Για να μοιράσουμε αγάπη και να πούμε κι έναν καλό λόγο σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουμε. Να χρησιμοποιήσουμε όλη αυτή τη δύναμη που έχουμε για να φτιάξουμε τη μέρα κάποιου και όχι για να τον κάνουμε να αισθανθεί ντροπή, να νιώσει άσχημα για τον εαυτό του.

Κι αυτό, όπως και το κακό, λειτουργεί μπούμερανγκ. Με το να κάνεις ένα θετικό σχόλιο και με το να φτιάξεις τη μέρα κάποιου,θα φτιάξει και η δική σου μέρα. Θα νιώσεις καλύτερα. Θα έχεις τη συνείδησή σου καθαρή και ήσυχη.

Κι αν δεν μπορείς να κάνεις ένα θετικό σχόλιο, αν δεν μπορείς να πεις μια κουβέντα, τότε μην πεις τίποτα.

Η ανάρτηση της Συνατσάκη για τα σχόλια των haters

Σε συνεργασία με τον φωτογράφο Panos Astor Koffas, η Μαίρη Συνατσάκη αποτύπωσε όλα τα αρνητικά και προσβλητικά σχόλια, στο σώμα της.

View this post on Instagram

Όλα αυτά είναι λόγια που έχουν γραφτεί για εμένα κάτω από δικά μου βίντεο ή από συνεντεύξεις μου.Ο @panos.astor.koffas μου πρότεινε να με φωτογραφίσει αποτυπώνοντάς τα επάνω μου και συμφώνησα χωρίς να είμαι τελικά έτοιμη για εκείνο το απόγευμα.«Να στα δείξω;» με ρώτησε και φώτισε τον προτζέκτορα «Ναι καλε!Έχουν δει τα μάτια μου, ουουουουου» του απάντησα άνετη «Έχω κάνει copy paste ακριβώς όπως ήταν γραμμένα αυτά που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση. Δεν έχω διορθώσει ορθογραφικά.» Ξεκίνησα να διαβάζω το κείμενο και το σώμα μου άρχισε να καμπουριάζει περισσότερο από το συνηθισμένο.Η καρδιά μου άρχισε να χτυπάει πιο γρήγορα.Το άνετο χαμόγελό μου είχε παγώσει.Ήταν πάρα πολλά.Κι έτσι συγκεντρωμένα όλα μαζί… ήταν πάρα πολλά. Ντράπηκα. Που ήμασταν σε αυτό το δωμάτιο 4 άνθρωποι και τα έβλεπαν όλοι. Ένιωσα απολύτως εκτεθειμένη. Σαν να με είχαν γδύσει. Οι χειρότερες σκέψεις που θα μπορούσε να κάνει κάποιος για εμένα, εκεί μπροστά μου. Ντράπηκα. Σκέφτηκα αυτόματα όλους εκείνους που μπορεί να είχαν πέσει πάνω σε αυτά τα σχόλια και να τα είχαν διαβάσει, και ντράπηκα κι άλλο. Η ευκολία του απρόσωπου μίσους στο Ίντερνετ είναι… είναι λυπητερή. Δεν έχει σημασία αν έχεις 100 followers ή 600.000.Αν εκθέσεις κάτι από εσένα εκεί έξω, οι πιθανότητες να σου ρίξει κάποιος τον οχετό του είναι πάρα πολλές. Στάθηκα στην αντανάκλαση του προτζέκτορα και τα λόγια με χτύπησαν. Είμαι όλα αυτά; Τι έκανα σε εκείνον που έγραψε κάτι τόσο άσχημο για μένα;Πώς τον έβλαψα; παιδευόμουν χωρίς νόημα, μέχρι που ήρθε μια μικρή σωτήρια μικρή σκέψη στο νου μου. Πώς γίνεται να ντρέπομαι εγώ, για τον «εμετό» που μου πέταξαν κι όχι εκείνοι που τον έριξαν;… όλα αυτά είναι λόγια που έχουν γραφτεί για εμένα αλλά δεν για εμένα.Τα λόγια χαρακτηρίζουν εκείνον που τα έγραψε.Ένας θυμωμένος, πληγωμένος άνθρωπος,θα γράψει θυμωμένα, πληγωμένα πράγματα. Δε ντρέπομαι πια. Όσο «καθαρίζομαι» από όλα αυτά, κι όσο κάνετε κι εσείς το ίδιο για τα αντίστοιχα που μπορεί να έχετε δει στα δικά σας προφίλ, σκέφτομαι πως είναι εκατομμύρια φορές προτιμότερο να συνέχιζεις να εκθέτεις κάτι από εσένα εκεί έξω στον κόσμο με κίνδυνο να λερωθείς, παρά να φοβηθείς, να μικρύνεις,να χαθείς στα πλήθη των θυμωμένων. Σκουπίσου και συνέχισε.

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo) on

Και θα καταλήξουμε με το μήνυμα της Συνατσάκη:

 

Δεν ντρέπομαι πια. Όσο «καθαρίζομαι» από όλα αυτά, κι όσο κάνετε κι εσείς το ίδιο για τα αντίστοιχα που μπορεί να έχετε δει στα δικά σας προφίλ, σκέφτομαι πως είναι εκατομμύρια φορές προτιμότερο να συνεχίζεις να εκθέτεις κάτι από εσένα εκεί έξω στον κόσμο με κίνδυνο να λερωθείς, παρά να φοβηθείς, να μικρύνεις, να χαθείς στα πλήθη των θυμωμένων. Σκουπίσου και συνέχισε

Διαβάστε επίσης:

Όταν οι θύτες γίνονται θύματα λόγω του Instagram…

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved