Τους ακούμε συνέχεια, σε κάθε τους εμφάνιση γίνεται χαμός και το ραδιόφωνο παίζει τραγούδια τους όλη την ώρα. Οι Onirama είναι απ’ τις πιο επιτυχημένες ελληνικές μπάντες και η ιστορία τους μετράει πολλά παραπάνω χρόνια απ’ όσα πιστεύεις!

Πώς δημιουργήθηκαν οι Onirama; Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για την επιτυχημένη πορεία του συγκροτήματος, το οποίο φέτος κλείνει 19 χρόνια ζωής!

Σύμφωνα με όσα είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης, οι Onirama δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2000. Πώς δημιουργήθηκαν; Μετά από μια ιδέα του Θοδωρή Μαραντίνη και του Διονύση Φραντζή όταν συναντήθηκαν στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας.

Στη συνέχεια, στους Onirama εντάχθηκαν ο Γιώργος και Δημήτρης Κοκονίδης, ενώ λίγους μήνες αργότερα έγινε μέλος και ο Κώστας Καρακατσάνη.

Όπως παραδέχθηκε ο Θοδωρής Μαραντίνης, δεν σκέφτηκε να κάνει solo καριέρα, καθώς έχουν στήσει τόσο καλά το γκρουπ κι έχουν τόσο διακριτικούς ρόλους ο καθένας, που νιώθει απόλυτη ελευθερία να εκφραστεί, χωρίς να αισθάνεται ότι δεν μπορεί ν’ ακουστεί η γνώμη του επειδή είναι μέλος ενός συγκροτήματος.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Θοδωρή Μαραντίνη:

  1. Πού οφείλεται η επιτυχία των Onirama;
  2. «Ναι, αυτή είναι μια συνηθισμένη εξέλιξη. Κάποια συγκροτήματα του εξωτερικού κρατάνε για πολλά χρόνια, αλλά εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά»
  3. Ίσως έχετε και το ρεκόρ…
  4. «Δεν το έχουμε ψάξει, αλλά το είχαμε συζητήσει.Βέβαια, υπάρχουν κάποιες μπάντες που συνεχίζουν, αλλά με μεγάλα διαλείμματα. Άλλες κάνουν μια επανένωση για συναυλίες»
  5. Δείχνει πως είστε κάτι παραπάνω από πέντε άτομα που μαζεύτηκαν για να παίζουν μουσική.
  6. «Αυτή είναι η ουσία της μπάντας. Πρώτα γίναμε καλή παρέα και μετά ήρθαν όλα τα άλλα: Η μουσική, οι εμφανίσεις, τα συμβόλαια. Τα θεμέλια ήταν γερά. Έχουμε γίνει οικογένεια, με κουμπαριές… Αν το καλοσκεφτείς, γνωρίζω τα παιδιά περισσότερα χρόνια από τη γυναίκα μου!»
  7. Δεν σκέφτηκες ποτέ πως αν έκανες σόλο καριέρα θα ήσουν καλύτερα; Δεν θα έπρεπε να εξηγήσεις τίποτε και σε κανέναν.
  8. «Πέρα από την ισχυρή φιλία, βοήθησε και το γεγονός πως με έναν ασυνείδητο σχεδόν τρόπο ο καθένας πήρε ένα διακριτό ρόλο στην μπάντα. Αυτό μου χάρισε ασφάλεια και ελευθερία. Δεν αισθάνθηκα να καταπιέζομαι, χωρίς να σημαίνει πως πάντα περνάει το δικό μου. Επικοινωνούμε, υπάρχουν όμως και τριβές. Έχουμε μαλώσει και ο καθένας από εμάς έχει κάνει πίσω. Ποτέ κανείς μας, όμως, δεν ξεπέρασε τη γραμμή του εγωισμού ή της καταπίεσης. Επίσης, ο καθένας μας διοχετεύει την ενέργεια και την έμπνευσή του και σε παράπλευρα projects. Οπότε, έχουμε πετύχει την κατάλληλη ισορροπία».

Διάβασε ακόμα:

Ο Θοδωρής Μαραντίνης για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε