Γιατί όταν έχεις σύζυγο σεφ σίγουρα απολαμβάνεις μερικές νοστιμιές παραπάνω… Ο Λευτέρης Σουλτάτος έφτιαξε μελομακάρονα και μας έδειξε τα βήματα για να το κάνουμε κι εμείς. Συνταγή για τα μελομακάρονα που θα λατρέψεις!

Η Βάσω Λασκαράκη απολαμβάνει τα γλυκά του Λευτέρη Σουλτάτου κι επειδή είναι η εποχή τέτοια και οι γιορτές προ των πυλών, ο σεφ μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε μελομακάρονα.

Ευτυχώς, δεν κράτησε τη συνταγή για τον εαυτό του αλλά τη μοιράστηκε με τους followers του για να μπορούμε όλοι βήμα-βήμα να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα.

Όπως βλέπουμε το τελευταίο διάστημα πάντως, ο Λευτέρης Σουλτάτος είναι λιγάκι πιο ενεργός στα social media, ανεβάζοντας stories αλλά και post από την προσωπική του ζωή και φυσικά συνταγές! Απολαυστικές συνταγές.

Τα πιο εύκολα και γευστικά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας!

Κι αυτή η συνταγή για τα μελομακάρονα μας φάνηκε πολύ “απλή” για να τη φτιάξουμε κι εμείς. Πώς;

  • Παίρνουμε 4 πορτοκάλια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ολόκληρα. Αν έχουν κουκούτσια τα αφαιρούμε.
  • Όσο ο μίξερ ανακατεύει φτιάχνουμε το σιρόπι.
  • Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 1 κιλό μέλι, 1 κιλό ζάχαρη,1 λίτρο νερό, μισό λεμόνι, 1 στικ βανίλιας. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα πάνω τομάρι μέχρι να πάρει βράση, το αφήνουμε για 5-6 λεπτά να βράσει και μετά αφαιρούμε από το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα στερεά υλικά: 400γρ σιμιγδάλι, 60γρ αμμωνία, 60γρ σόδα, 750 γρ άχνη ζάχαρη,3 κιλά αλεύρι μαλακό, από ένα κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο και κανέλα.
  • Και ήρθε η ώρα που…σιροπιαζόμαστε. Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και όπως τα βγάζουμε ζεστά από τον φούρνο τα τοποθετούμε ένα ένα στο σιρόπι.
  • Σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα 4 πολτοποιημένα πορτοκάλια, 250ml αρωματικό νερό, 1250ml λάδι και ανακατεύουμε με χαμηλή ταχύτητα.
  • Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα και μέγεθος επιθυμούμε.

Αυτά είναι τα βήματα που προτείνει ο Λευτέρης Σουλτάτος ενώ στα highlights του θα βρεις τη συνταγή αλλά και άλλες συνταγές του σεφ.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Τα vegan μελομακάρονα που πρέπει να φτιάξεις φέτος!