Διαστάσεις άνευ προηγουμένου έχει πάρει το περιστατικό στο εστιατόριο του Μποτρίνι και την καταγγελία, ενός από τους μάγειρες του, για πιθανά «βασανιστήρια» και κάψιμο με λάδι. Το γεγονός αυτό σχολίασε ο γνωστός pastry chef Διονύσης Αλέρτας, ο οποίος χαρακτήρισε απάνθρωπη την ενέργεια αυτή, διατηρώντας κάποιες επιφυλάξεις.

Εμφανιζόμενος στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι#not», ο Διονύσης Αλέρτας, μιλώντας για την πορεία του ως pastry chef, αλλά και τον ίδιο. Δεν δίστασε να σχολιάσει, όμως, το περίφημο περιστατικό στο εστιατόριο του Μποτρίνι με τα «βασανιστήρια» και την καταγγελία από τον 19χρονο μάγειρα που δούλευε δίπλα στον γνωστό chef. Μάλιστα, κλήθηκε να σχολιάσει και την ανάρτηση που είχε κάνει ο ίδιος, όταν βγήκε στο φως η υπόθεση, με την καταγγελία του 19 χρονου.

Το σχόλιο του Αλέρτα για το περιστατικό στο εστιατόριο του Μποτρίνι

Αρχικά ο γνωστός pastry chef, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του στον ιδιωτικό του λογαριασμό, με την οποία ο ίδιος έθιγε πλαγίως το θέμα αναφέροντας «Δεν έγραψα ότι συμβαίνει να καις τον άλλον με λάδι. Αυτό είναι απάνθρωπο. Αλλά πιστεύω ότι επειδή είμαι 20 χρόνια στο χώρο και θα καείς μόνος σου και θα κοπείς μόνος σου και μπορεί να διαπληκτιστείς με κάποιον συνάδελφό σου… Οι μάγειρες μπορεί να τσακωθούν μεταξύ τους, τι φταίει ο προϊστάμενος ή ο ιδιοκτήτης; Εγώ αυτό ανέφερα και στην ουσία είπα τη γνώμη μου».

Στη συνέχεια ο Διονύσης Αλέρτας, σχολιάζοντας την ανάρτηση που έκανε, σε σχέση με το περιστατικό, τόνισε πως «Δεν είπα ότι είναι λογικό να καις τον άλλον με λάδι. Είναι απάνθρωπο και κατακριτέο από όλους μας. Αλλά σίγουρα σε μια κουζίνα, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα δεν είναι αγγελικά πλασμένα. Και στο χώρο σας και στην οικοδομή και παντού υπάρχουν οι φωνές… Και θα βριστείς και τα πάντα. Αλλά μετά είστε μια ομάδα και πάλι. Μου έχουν τύχει και μένα ατυχήματα, και να καείς και να κοπείς, εγκαύματα σοβαρά. Έχει τύχει να τσακωθούν βοηθοί μου και λύνεται η παρεξήγηση αμέσως μετά. Δεν είναι κάτι το οποίο θα συνεχιστεί».

Τελειώνοντας, όμως, τη συνέντευξη και ενώ κατέκρινε τα πιθανά βασανιστήρια που ανέφερε ο 19χρονος μάγειρας στην καταγγελία του για τον Έκτορα Μποτρίνι, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το συγκριμένο περιστατικό υπογραμμίζοντας:

Τώρα αυτό με το λάδι που αναφέρουν δεν γίνεται ποτέ από την εργοδοσία. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη κάτι τέτοιο

Η δημοσίευση και το σχόλιο του Αλέρτα για την καταγγελία κατά του Έκτορα Μποτρίνι

Τέλος, να θυμίσουμε την δημοσίευση που είχε κάνει ο Διονύσης Αλέρτας, αλλά και τα λόγια που τη συνόδευαν, όταν μαθεύτηκε η καταγγελία του 19χρονου για «βασανιστήρια» από τον Έκτορα Μποτρίνι.

«Στην πρώτη πρακτική μου σαν μάγειρας (2 χρόνια ήμουν ήδη βοηθός σε ζαχαροπλαστείο), έφυγα με εγκαύματα στα χέρια από τα λάδια που έσκαγαν από τα τηγάνια, εγκαύματα από τις μαντεμένιες κατσαρόλες που έμπαιναν στους φούρνους, ένα δάχτυλο μικρότερο από κόψιμο στη ζαμπονομηχανή και κοψίματα βαθιά από μαχαίρια. Αλλά εμείς ήμασταν άτυχοι γιατί ούτε το επάγγελμα είχε γίνει τόσο γνωστό λόγο τηλεόρασης, αλλά δεν υπήρχε και το λαϊκό δικαστήριο του FB και τα τόσα site να ασχοληθούν μαζί μας… Η επαγγελματική εστίαση δεν είναι MasterChef και μοντάζ».