Από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξει τα μάτια της μέχρι την στιγμή που θα κοιμηθεί, μάθαμε ποια είναι η καθημερινότητα της βασίλισσας.

Ξέρουμε πολλά για την δημόσια ζωή της Βασίλισσας, αλλά τι ξέρουμε για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Η καθημερινότητα της Βασίλισσας Ελισάβετ δεν είναι τόσο εύκολη όσο νομίζαμε.

Η Βασίλισσα είναι αρκετά πειθαρχημένη και σίγουρα δεν είναι έτσι όπως την φανταζόμασταν. Αντιθέτως, καθημερινά διευθετεί υποθέσεις και έχει πολλά πράγματα που πρέπει να διευθετήσει. Βέβαια, πάνω από όλα έχει και τις ανθρώπινες πλευρές της.

Για να ρίξουμε μια ματιά στην καθημερινότητα της Βασίλισσας.

7.30πμ: Η Βασίλισσα ξεκινάει από πολύ νωρίς την ημέρα της. Πίνει ένα ποτήρι τσάι Earl Grey με γάλα και καθόλου ζάχαρι, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μια ασημένια τσαγιέρα. Ξεκινάει την ημέρα της ακούγοντας ράδιο και πιο συγκεκριμένα το BBC Radio 4, που είναι ο αγαπημένος της σταθμό, ενώ η υπηρέτριά της της φτιάχνει το πρωινό της.

Παράλληλα, το μπάνιο της είναι έτοιμο. Μάλιστα έχει μετρηθεί από την υπηρέτριά της η θερμοκρασία του νερού και σιγουρεύει ότι η μπανιέρα της δεν έχει πάνω από 18 εκατοστά νερού.

Έπειτα φοράει το πρώτο ντύσιμο της ημέρας, πριν ο κομμωτής της της φτιάξει τα μαλλιά.

8.30πμ: Τρώει πρωινό με τον Δούκα του Εδιμβούργου στο ιδιωτικό της δωμάτιο, το οποίο έχει θέα τον κήπο του παλατιού. Το γεύμα περιέχει δημητριακά και γιαούρτι, αλλά στην Βασίλισσα αρέσει να τρώει ψωμί με μαρμελάδα. Ρίχνει μια ματιά στις πρωινές εφημερίδες. Οι αγαπημένες της είναι η Daily Telegraph και η Racing Sport.

9πμ: Αν για κάποιον λόγο η Βασίλισσα δεν έχει ξυπνήσει πλήρως και δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ημέρα της, θα αναγκαστεί να ξυπνήσει. Θα ακούσει γκαϊντα από τον ειδικό μουσικό ο οποίος θα φοράει την γνωστή σε όλους καρό φούστα. Αυτός είναι και ο παραδοσιακός τρόπος που ξυπνάει τα Σαββατοκύριακα.

‘Ωρα για δουλειά

Ενώ οι περισσότερες γυναίκες στην ηλικία της χαίρονται την σύνταξή τους, η Βασίλισσα έχει πολλές δουλειές να κάνει στο γραφείο της. Δέχεται περίπου 300 γράμματα από τους πολίτες καθημερινά, κάποια από τα οποία τα διαβάζει η ίδια.

Οι ιδιωτικοί γραμματείς της της δίνουν όλα τα γράμματα και τα δημόσια χαρτιά μέσα στο γνωστό κόκκινο δερμάτινο κουτί. Είναι υποχρεωμένη να τα διαβάσει όλα, και αν είναι απαραίτητο, να υπογράψει και να εγκρίνει κάποια από αυτά.

Τα πρωινά μπορεί να είναι επίσης μια στιγμή για ιδιωτικές συναντήσεις. Συχνά η Βασίλισσα συναντάει άγγλους επισκόπους ή δικαστές, οι συναντήσεις μπορούν να διαρκέσουν 10 με 20 λεπτά.

Μόλις τελειώσει με τις υποχρεώσεις της, παίρνει τα αγαπημένα της σκυλιά για τον πρωινό τους περίπατο.

Αν είναι μια μέρα διαπραγμάτευσης, τότε κατευθύνεται στην αίθουσα χορού που έχει το παλάτι για να παραχωρήσει τις τιμητικές διακρίσεις στους παραλήπτες. Η τελετή αυτή διαρκεί μια ώρα.

Κυρία στο μεσημεριανό

Στο μεσημεριανό γεύμα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ συνήθως είναι μόνη της. Κάθε δυο μήνες η Βασίλισσας και ο πρίγκιπας Φίλιππος καλούν δώδεκα επισκέπτες για ένα ανεπίσημο γεύμα.

Σε άλλες στιγμές, η Βασίλισσα θα απολαύσει το μεσημεριανό της μαζί με την οικογένειά της, μαζί με όλα τα παιδιά και τα εγγόνια. Λέγεται ότι της αρέσει να πίνει ένα ποτήρι τζιν λίγο πριν το γεύμα.

Το απόγευμα της Βασίλισσας

5μμ: Της σερβίρεται υπαίθριο τσάι στην σουίτα της στο Παλάτι. Το τσάι συνοδεύεται με σάντουιτς, γλυκά και το αγαπημένο της κέικ. Μετά το τσάι ξανα οδεύει προς το γραφείο της για άλλη μια ώρα.

Κάθε βράδυ μελετάει μια έκθεση με τις κοινοβουλευτικές εργασίες της ημέρας. Κάθε Τετάρτη συναντάει τον Πρωθυπουργό.

7.30μμ: Αν δεν έχει επισκέπτες ή κάποια δημόσια εμφάνιση, η Βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, βάζουν πιο άνετα ρούχα. Μετά τρώνε το απογευματινό τους. Μπορεί να πιεί ένα ποτήρι Martini πριν το γεύμα, αλλά η Βασίλισσα γενικά σπάνια πίνει κρασί με το δείπνο.

8.30μμ: Η Βασίλισσα λύνει σταυρόλεξα ή παζλ ή παίζει Scruble για να χαλαρώσει. όμως, πολύ συχνά, έχει να δουλέψει πάνω και σε άλλα θέματα και να διαβάσει και άλλη αλληλογραφία.

11μμ: Είναι η ώρα για την Βασίλισσα να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί, όμως, πριν το κάνει αυτό θα πρέπει να γράψει μια σελίδα στον ημερολόγιο της, το οποίο το έχει από την αρχή της βασιλείας της.

Αυτή είναι λοιπόν η καθημερινότητα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Καληνύχτα Βασίλισσα.

Διαβάστε επίσης:

Όλα είναι πιο εύκολα όταν είσαι Βασίλισσα | Κανένας νόμος δεν πιάνει την Ελισάβετ