Η επιστολή Τσιμιτσέλη- Λασκαράκη προς τα ΜΜΕ

LIKE US ON FACEBOOK

Με μια επιστολή τους, οι Βάσω Λασκαράκη και Γιάννης Τσιμιτσέλης κάνουν έκκληση προς τα ΜΜΕ να σταματήσουν να δημοσιεύουν φωτογραφίες της κόρης τους.

Η επιστολή Τσιμιτσέλη- Λασκαράκη προς τα ΜΜΕ αναφέρει τη ρητή απαγόρευση του ζευγαριού για λήψη κι αναδημοσίευση φωτογραφιών, οι οποίες απεικονίζουν την κόρη τους, Ευαγγελία.

Τονίζεται πως το ζευγάρι κάθε φορά που αποφασίζει να δημοσιεύσει φωτογραφία ή video με την κόρη τους, το κάνουν με απόλυτη προσοχή, σεβόμενοι πάντα την απόλυτη ιδιωτικότητα της κόρης τους και το ευαίσθητο της ηλικίας και φροντίζουν να μην φαίνεται ποτέ το πρόσωπό της.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης και η Βάσω Λασκαράκη δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής τους, ωστόσο, η επιστολή διέρρευσε τελικά στα media.

Ολόκληρη η επιστολή Τσιμιτσέλη- Λασκαράκη προς τα ΜΜΕ:

«Αγαπητοί Κύριοι,

Ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των κ.κ. Βασιλικής Λασκαράκη και Γιάννη Τσιμιτσέλη, αποστέλλουμε προς όλα τα μέσα ενημέρωσης την παρούσα επιστολή μας, με σκοπό να ενημερώσουμε ότι οι εντολείς μας, ως ασκούντες τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου τους, σε καμία περίπτωση δεν συναινούν και απαγορεύουν ρητά τη λήψη, χρήση και δημοσιοποίηση με κάθε μορφής μέσο (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση και διαδίκτυο), υπό οιονδήποτε τρόπο (φωτογραφία η, κινηματογράφηση, προβολή μέσω τηλεόρασης κ.α.) της εικόνας οποιουδήποτε σημείου του σώματος και του προσώπου του ανήλικου τέκνου τους, συμπεριλαμβανομένης της ως άνω δημοσιοποίησης με τη χρήση τεχνικών απόκρυφης του προσώπου, όπως ρίχβΐ.

Ομοίως, απαγορεύεται ρητά η παρουσίαση της φωτογραφίας του ως άνω ανήλικου τέκνου σε τρίτους καθώς και η αναπαραγωγή (αναδημοσίευση) οιασδήποτε απεικόνισης του προσώπου και του σώματος του παιδιού από οιαδήποτε και σε οιασδήποτε μορφής μέσο ενημέρωσης, έντυπο ή ηλεκτρονικό, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή η καθ’ οιονδήποτε τρόπο (και μέσω ανακατεύθυνσης σε σχετική ιστοσελίδα) διάθεση της στο κοινό.

Παρακαλούμε θερμά να σεβαστείτε το δικαίωμα των εντολέων μας στο ιδιωτικό απόρρητο επί της εικόνας του τέκνου τους, δικαίωμα προστατευόμενο από την κείμενη νομοθεσία με σειρά διατάξεων. Ειδικότερα, – όπως καλά γνωρίζετε – η δημοσιοποίηση της εικόνας άνευ της συναινέσεως του υποκειμένου αποτελεί προσβολή (αδικοπραξία) του δικαιώματος επί της προσωπικότητας, έκφανση της οποίας είναι και το δικαίωμα ιδιωτικού απορρήτου επί της ίδιας εικόνας και ταυτόχρονα παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, η οποία σύμφωνα με το νέο Νόμο για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισύρει για τους παραβάτες βαρύτατες κυρώσεις και υπέρογκα πρόστιμα. Με τα δεδομένα αυτά, σας καλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την παρούσα επιστολή μας και να μεριμνήσετε για την προστασία της εικόνας του ανήλικου τέκνου των κ.κ. Λασκαράκη και Τσιμιτσέλη. Τέλος, επισημαίνουμε ότι οι εντολείς μας δεν επιθυμούν τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής τους.

Με εκτίμηση και με την βεβαιότητα ότι θα σεβαστείτε την ανωτέρω ρητώς εκφρασθείσα βούληση των εντολέων μας.

Με εκτίμηση,
Αθήνα, 12/06/2018
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος
Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου».

Δες και αυτό:

Τσιμιτσέλης και Λασκαράκη εύχονται στην κόρη τους που γιορτάζει | Photos

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved