Μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον θρύλο της Formula 1 να έχει σηκωθεί απ’ το κρεβάτι και μια μέρα πριν κλείσει τα 50 του, έρχεται η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του Σουμάχερ μέσω των social media.

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του Σουμάχερ έρχεται μια μέρα πριν ο πρωταθλητής της F1 κλείσει τα 50 του χρόνια και πέντε χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Ωστόσο, η σύζυγος του Γερμανού Μίκαελ Σουμάχερ δεν έδωσε καμία πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του, τονίζοντας απλώς πως είναι σε καλά χέρια και όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τον βοηθήσουν.

Διευκρινίζει πάντως, πως η υγεία είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και προτιμούν να παραμείνει στην ιδιωτική σφαίρα.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας του Σουμάχερ

«Είμαστε ευτυχείς και σας ευχαριστούμε ολόψυχα που γιορτάζετε τα 50ά γενέθλια του Μίκαελ μαζί του και μαζί μας. Να είστε σίγουροι ότι βρίσκεται σε καλά χέρια και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον βοηθήσουμε.

Σας παρακαλούμε να αντιληφθείτε ότι ακολουθούμε τις επιθυμίες του Μίκαελ και αφήνουμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όσο η υγεία, στην ιδιωτική σφαίρα.

Ταυτόχρονα, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη φιλία σας και σας ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και υγιές 2019».

 

Να σημειώσουμε πως πριν από μερικές ημέρες, ο διασώστης του Σουμάχερ έδωσε για πρώτη φορά συνέντευξη περιγράφοντας το ατύχημα, το πόσο μεγάλη ήταν η κινητοποίηση και τη στιγμή της διάσωσης.

Ο Στέφαν Μποζόν, ο υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης του πρωταθλητή της Formula 1, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Focus ανέφερε ότι είδε την πέτρα που συνάντησε ο Σουμάχερ, ενώ αυτός ήταν μόνο κατά μερικά μέτρα εκτός της οριοθετημένης περιοχής της πλαγιάς:

Είδα την πέτρα που συνάντησε ο Σουμάχερ ενώ έκανε σκι και χτύπησε το κεφάλι του. Είχε χιονίσει τόσο λίγο τις προηγούμενες ημέρες που οι πέτρες ήταν ελαφρά καλυμμένες με χιόνι. Δεν θα μπορούσε όμως να έχει δει την πέτρα. Αν είχε χιονίσει περισσότερο, πιθανότατα θα είχε γλιστρήσει από πάνω της. Ο Σουμάχερ ήταν εκτός της οριοθετημένης περιοχής της πλαγιάς. Αλλά μόνο κατά μερικά μέτρα. Δεν έφταιγε ο υπεύθυνος του θερέτρου. Αν βγεις από την περίμετρο, είναι δική σου ευθύνη  

Διαβάστε αναλυτικά:

Τι αποκάλυψε ο διασώστης του Σουμάχερ για όσα ακολούθησαν μετά το ατύχημα