Η Ελένη Χατζίδου πρέπει να κάνει μια ένεση κάθε μέρα όσο είναι έγκυος και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα

LIKE US ON FACEBOOK

Η Ελένη Χατζίδου περιμένει να έρθει στον κόσμο σε μερικούς μήνες το πρώτο της μωράκι, ο καρπός του έρωτά της με τον Ετεοκλή Παύλου. Μέσα από ένα Instagram story της, η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως πρέπει να κάνει μια ένεση κάθε μέρα την περίοδο που είναι έγκυος κι έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Η ένεση που πρέπει να κάνει η Χατζίδου κάθε μέρα όσο είναι έγκυος είναι ένεση για τη θρομβοφιλία. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε αυτό το θέμα υγείας της στους fans της και τους έδωσε μια πολύ χρήσιμη συμβουλή.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Χατζίδου πόσταρε την ένεση που πρέπει να κάνει κι έγραψε αρχικά:

Ξέρετε τι είναι αυτό; Αντιπηκτική ένεση για τις εγκυμονούσες που έχουν θρομβοφιλία. Μία κάθε μέρα για εννέα μήνες. Μη σας φοβίζει, σημασία έχει να είναι καλά το μπεμπέ…

ένεση που πρέπει να κάνει η Χατζίδου

Στη συνέχεια, ανέβασε ένα δεύτερο story, μέσω του οποίου έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, καλώντας όλο τον κόσμο να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ν’ αναζητά με δική του πρωτοβουλία τις σωστές εξετάσεις:

Θυμώνω που μου λέτε πως έχετε χάσει μωράκια επειδή ο γιατρός σας δεν σας έστειλε για τις σωστές εξετάσεις ώστε να μάθετε ότι έχετε θρομβοφιλία… Εγώ το ανακάλυψα πριν ακόμη μείνω έγκυος

ένεση που πρέπει να κάνει η Χατζίδου

Η κληρονομικότητα κι άλλοι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο στην θρομβοφιλία κι οφείλουμε όλοι να κάνουμε, χωρίς φόβο, όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ειδικά όταν είναι να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί.

Τι είναι η θρομβοφιλία;

Η θρομβοφιλία αποτελεί ανωμαλία στην πήξη του αίματος, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης. Τέτοιου είδους ανωμαλίες πιστοποιούνται στο 50% των ατόμων που εμφανίζουν θρομβωτικό επεισόδιο (π.χ. θρόμβωση στις εν τω βάθει φλέβες του κάτω άκρου) το οποίο δεν προκλήθηκε από άλλο αίτιο. Ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού εμφανίζει ανιχνεύσιμες ανωμαλίες, οι περισσότερες από τις οποίες όμως οδηγούν σε θρόμβωση μόνο υπό την παρουσία κάποιου επιπρόσθετου παράγοντα κινδύνου. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη θεραπεία για τις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά υποτροπιάζοντα επεισόδια θρόμβωσης αποτελούν ένδειξη για μακροπρόθεσμη προληπτική αντιπηκτική αγωγή.

 

 

Η θρομβοφιλία έχει συνδεθεί με επαναλαμβανόμενες αποβολές και πιθανώς με ποικίλες επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη, όπως είναι η περιορισμένη ενδομήτρια ανάπτυξη του εμβρύου, η θνησιγένεια, σοβαρή προεκλαμψία ή και πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα.

 

 

Η θρομβοφιλία είναι είτε συγγενής είτε επίκτητη. Η συγγενής θρομβοφιλία αφορά σύμφυτες καταστάσεις (συχνά κληρονομήσιμες, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος «κληρονομική θρομβοφιλία») που αυξάνουν την πιθανότητα να αναπτυχθεί θρόμβωση, ενώ, από την άλλη πλευρά, η επίκτητη θρομβοφιλία σχετίζεται με καταστάσεις που προκύπτουν αργότερα στη ζωή κάποιου.

Δες ακόμα:

Η Χατζίδου ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της μ’ ένα τραγούδι κι ένα εξώφυλλο!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved