Όλες αυτές τις μέρες όλοι ασχολούνται με τις πτήσεις του Πρίγκιπα Harry με ιδιωτικό jet. Μετά την τόση συζήτηση και τα δημοσιεύματα, ο ίδιος αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και ν’ απαντήσει σ’ όσους τον επικρίνουν.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν όλο και περισσότεροι επικριτές, οι οποίοι κατέκριναν τις πτήσεις του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle με ιδιωτικό jet.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, το ζευγάρι ταξίδεψε τέσσερις φορές με ιδιωτικό jet, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ενώ την ίδια στιγμή το ζεύγος William- Middleton ταξίδευε με συμβατικές πτήσεις.

Οι επικριτές κατηγορούν τον Πρίγκιπα Harry ότι η επιλογή του έρχεται σε αντίθεση με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, τις οποίες εκφράζει δημοσίως με κάθε ευκαιρία.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Άμστερνταμ, ο Πρίγκιπας Harry μίλησε για την επιλογή του, ενώ έκανε την ανακοίνωση ενός μεγάλου project για τον τουρισμό. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε γιατί ταξιδεύει με ιδιωτικά jet ανέφερε ότι το κάνει για να προστατεύσει την οικογένεια του δηλώνοντας:

Σήμερα ήρθα εδώ με εμπορική πτήση. Το 99% των πτήσεων που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα ταξιδεύοντας στον κόσμο είναι εμπορικές πτήσεις. Περιστασιακά και υπό εξαιρετικές συνθήκες όπως η ασφάλεια της οικογένειάς μου μπορεί να πετάξω διαφορετικά. Είναι τόσο απλό. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Αν χρειαστεί να πετάξω με ιδιωτικό αεροσκάφος, θα σιγουρευτώ την επόμενη φορά να μην επιβαρύνω το περιβάλλον ξανά

Η νέα ταξιδιωτική πρωτοβουλία του Πρίγκιπα Harry ακούει στο όνομα «Travalyst» και πρόκειται για τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας συνεργασίας με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες ενθαρρύνοντας πρακτικές βιώσιμου τουρισμού στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία.

Δες ακόμα:

Τι είχε πει ο William στον Harry για τη σχέση του με την Meghan Markle