Ανάμεσα στη Βενετία, τον Καθεδρικό Ναό της Μίντενα, το Καστέλ ντελ Μόντε και πολλών άλλων προστέθηκε και η ιταλική πίτσα ναπολιτάνα στη λίστα με  τα πολιτιστικά αγαθά της Unesco!

Κι όμως! Η αγαπημένη πίτσα ναπολιτάνα, ξέρεις αυτή με το τυρί mozzarella, το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ανήκει πλέον στα πολιτιστικά αγαθά τα οποία προστατεύονται απ’ την Unseco.

H απόφαση ελήφθη μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Νότια Κορέα και με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, αναγνωρίζεται η μοναδικότητα της ναπολιτάνικης πίτσας και των δημιουργών της.

«Κερδίσαμε, η ιταλική οινογαστρονομική ταυτότητα προστατεύεται όλο και περισσότερο, σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Maurizio Martina.

Μετά από οκτώ χρόνια η αξία της πίτσας ναπολιτάνα αναγνωρίστηκε απ’ την Unesco! Συγκεκριμένα, η Unesco αναγνώρισε το γεγονός ότι η παραγωγή της πίτσας συνδέεται με μια σειρά από άλλα πολιτιστικά φαινόμενα, όπως τραγούδια, χαρακτηριστικές εκφράσεις αλλά ακόμη και με λογοτεχνική δραστηριότητα.

Τώρα πλέον μπορείς να την απολαμβάνεις και να γνωρίζεις πόσο πολύτιμη είναι αφού συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα πολιτιστικά αγαθά της Unesco!