Καλεσμένη στην Ελεονώρα Μελέτη ήταν η Ευδοκία Ρουμελιώτη τα «Μεσάνυχτα» της Τρίτης και μίλησε για όλα. Όλα όσα εξομολογήθηκε για την υιοθεσία του παιδιού που τελικά δεν έγινε πραγματικότητα.

Η ηθοποιός θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με την υιοθεσία που “ναυάγησε” ενώ παραδέχθηκε πως από πολύ μικρή φανταζόταν την ζωή της με μια όμορφη οικογένεια.

Αλλά δεν ήμουν από τις γυναίκες που έλεγαν ότι θα αποκτήσουν παιδί αν δεν βρούν τον σωστό άνθρωπο δίπλα τους. Για μένα παίζει ρόλο ο άνθρωπος που θα αποφασίσεις να είναι ο πατέρας του παιδιού σου. Με το που είδα τον Νικηφόρο είπα ότι θέλω μαζί του να κάνω παιδί, δεν ήθελα να κάνω παιδί γενικά και αόριστα

Σχετικά με την υιοθεσία ενός αγοριού που όμως δεν ολοκληρώθηκε, η ίδια είπε πως ήταν, μαζί με τον θάνατο της μητέρας της, οι δυο πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της.

Είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο και είναι ωραίο να το ξεκαθαρίζουμε. Παίζονται αποσπάσματα και δίνονται εντυπώσεις που δεν είναι αλήθεια και μπερδεύουν τα πράγματα. Ήρθε αυτό το παιδί στη ζωή μας, και εγώ με τον άνδρα μου και την οικογενειά μας δεν ήμασταν προγραμματισμένοι στο να κάνουμε μια αναδοχή, μια υιοθεσία. Είχαμε τα τρία αυτά παιδιά, ήμασταν καλυμμένοι, δεν θέλαμε άλλους γιους και είχαμε πει ότι θα κάνουμε ακόμη ένα παιδάκι και μακάρι να μας έρθει κόρη. Το παιδί αυτό βρέθηκε τελείως αναπάντεχα στον δρόμο μας, τον γνωρίσαμε σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον τελείως τυχαία, στην αρχή δεν γνωρίζαμε ούτε την καταγωγή του αλλά ούτε και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη συνέχισε λέγοντας πως ήρθαν σε επαφή με αυτό το παιδί όταν ήταν σχεδόν 2 χρονών, ήταν εγκαταλελειμμένο, ήταν εκεί από 1,5 χρονών.

«Δεν μπορώ να σου πω το πώς δεθήκαμε με αυτό το παιδί, δεν το πήραμε και εμείς χαμπάρι γιατί δεν το είχαμε καθόλου στο πρόγραμμα. Μέρα με τη μέρα δενόμασταν όλο και περισσότερο και είπαμε ότι θελουμε να το κάνουμε οικογένειά μας, ό,τι πρόβλημα κι αν έχει», είπε ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία υιοθεσίας που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Δεν σταματήσαμε, δεν φοβηθήκαμε και αποφάσισαμε όλοι σαν οικογένεια και μετά την αναδοχή να προχωρήσουμε και στην υιοθεσία. […] Κάναμε τα χαρτιά της αναδοχής, η αναδοχή εγκρίθηκε μετά από αρκετά χρόνια, το πήραμε το παιδί στο σπίτι και μετά υποτίθεται θα προχωρούσαμε. Όλο αυτό δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Άκουσα πολλά αρνητικά σχόλια που με πλήγωσαν και αναγκάστηκα να το πω γιατί ήμουν σχεδόν καθημερινά με τον άνδρα μου σε συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και κάθε μέρα μέσα σε ένα νοσοκομείο. Ήταν γελοίο να το κρατάμε μυστικό και οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να μαθευτεί. Και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση μετά από 3,5 χρόνια που είχαμε αυτό το παιδί, να πουν ότι η Ρουμελιώτη δεν το έχει πει γιατί έχει μια προνομιακή θέση σε σχέση με άλλους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν

Η ηθοποιός είπε πως ήταν άτυχοι και η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε όχι από υπαιτιότητα των ίδιων, αλλά δεν μπορεί να κρίνει κιόλας τις εισαγγελικές αποφάσεις, ούτε αποφάσεις κοινωνικών λειτουργών που έχουν τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες θέσεις και κρίνουν τις τύχες αυτών των παιδιών.

Ανάμεσα στη συγκλονιστική της εξομολόγηση, η ηθοποιός μίλησε και για τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της έπειτα από ατύχημα και περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διαδικασία δωρεάς των οργάνων της, ενώ μίλησε και για την ιστορία πίσω από τον άνθρωπο που απέκτησε τα μάτια της μητέρας της, τον οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει αφού εκείνος έφυγε από τη ζωή.

Όλα όσα είπε η Ευδοκία Ρουμελιώτη στην Ελεονώρα Μελέτη:

Θυμήσου όσα είχε πει η ηθοποιός στο iPop.gr:

Η Ευδοκία Ρουμελιώτη μας παραδίδει μαθήματα αγάπης, μιλώντας για όλα στο iPop!