Το ζεύγος Clooney είναι γνωστό για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο και πολλές φορές στο παρελθόν μας έχει συγκινήσει με κινήσεις ανθρωπιάς.

Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη μεγάλη τους ευαισθησία, οι Clooney δίνουν χρήματα για τα παιδιά μετανάστες που χωρίζονται απ’ τις οικογένειές τους.

Το ζευγάρι έκανε δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων σε οργάνωση για την προάσπιση των παιδιών μεταναστών ενώ την ίδια στιγμή η κατακραυγή οδήγησε τον Τραμπ στο να κάνει στροφή 180 μοιρών και να υπογράψει διάταγμα ώστε να μην χωρίζονται τα παιδιά απ’ τους γονείς τους.

Η οργάνωση Young Center for Immigrant Children’s Rights ανακοίνωσε σε Δελτίο Τύπου πως δέχθηκε μια «γενναιόδωρη δωρεά» ύψους 100.000 δολαρίων από το ζεύγος Clooney και το ίδρυμά τους “Foundation for Justice”.

Ο George και η Amal Clooney σημείωσαν απ’ την πλευρά τους:

Κάποια στιγμή τα παιδιά θα μας ρωτήσουν: Είναι αλήθεια ότι η χώρα σας πραγματικά απήγαγε παιδιά από τους γονείς τους για να τα βάλει σε κέντρα κράτησης; Και όταν απαντήσουμε “ναι”, θα μας ρωτήσουν τι κάναμε για αυτό. Ποια θέση πήραμε. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την πολιτική αυτής της Κυβέρνησης, όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε υπερασπιζόμενοι αυτά τα θύματα

Θυμίζουμε ότι το 2016, οι George και Amal Clooney είχαν συναντήσει και συνομιλήσει με Σύρους πρόσφυγες στο Βερολίνο.  Ο Clooney είχε πει απευθυνόμενους στους πρόσφυγες: «Η χώρα μας είναι μια χώρα μεταναστών. Δεν έχουμε κάνει πρόσφατα κάτι πολύ καλό για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, και το να είμαστε εδώ και να μιλάμε μαζί σας, είναι σημαντικό να τους υπενθυμίσουμε ποιοι είμαστε, και ποιοι ήμασταν πάντα».

Διαβάστε ακόμα:

Ξέσπασε σε κλάματα on camera Αμερικανίδα παρουσιάστρια για τα παιδιά των μεταναστών (Video)