Έγινε ο πρώτος Ημιτελικός της Eurovision, στο οποίο παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και το τραγούδι της Κύπρου. Η Ευρώπη γιόρτασε με το show Europe Shine a Light και όλοι συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή Eurovision.

Ο Sandro, παίρνοντας τα ηνία απ’ την Τάμτα που εκπροσώπησε πέρσι την Κύπρο, “διαγωνίζεται” με το τραγούδι Running.

Το κομμάτι γράφτηκε από τους Alfie Arcuri, Sebastian Metzner Rickards, Octavian, τον Sandro και τον Teo DK.

Οι στίχοι του μιλούν για αντιξοότητες και καταιγίδες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή.

Ο Sandro κληρώθηκε κι εμφανίστηκε στο δεύτερο μισό του Α’ Ημιτελικού και πολύς κόσμος αγάπησε το τραγούδι απ’ την πρώτη στιγμή.

Ο Sandro, ως καλλιτέχνης, έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία σχετικά με τη μουσική για την οποία λέει «ότι ο κάθε καλλιτέχνης θα πρέπει να είναι αυθεντικός, αληθινός και με στόχο να αγγίξει και να κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων».

Ο ίδιος φυσικά αυτό το κάνει με την ερμηνεία του τραγουδιού Running!

Ο πρώτος Ημιτελικός της Eurovision:

Σημειώνεται πως φέτος η Eurovision δεν θα πραγματοποιηθεί κανονικά, για λόγους ασφαλείας, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όμως, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνικών Εκπομπών (EBU), η οποία διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση, δε θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Αφενός ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου ότι η Eurovision 2020 ακυρώνεται, αλλά από την άλλη βρήκε τρόπο, ώστε να μην μείνουμε χωρίς Eurovision φέτος.

Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2020, η EBU και τα ολλανδικά μέλη της NPO, NOS και AVROTROS ετοίμασαν το νέο τηλεοπτικό show με τίτλο «Eurovision: Europe Shine A Light».

Το «Eurovision: Europe Shine A Light» μεταδίδεται από 46 ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, ενώ επίσης τιμάει και τα 41 τραγούδια, σε μη ανταγωνιστική μορφή.

Θυμήσου το τραγούδι της Ελλάδας:

Eurovision 2020: Αυτό είναι το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα