Παράδειγμα προς μίμηση είναι ο ηθοποιός Ashton Kutcher, ο οποίος ασχολείται ενεργά εδώ και χρόνια με προβλήματα της παγκόσμιας κοινωνίας, όμως, η στάση του αποδεικνύει πως τον ενδιαφέρουν οι πράξεις κι όχι το να βγει να διαφημίσει τα κατορθώματά του!

«Αθόρυβα», ο Ashton Kutcher έσωσε παιδάκια απ’ το trafficking κι αξίζει τα συγχαρητήριά μας, όχι μόνο για την πράξη του, αλλά και για τη στάση του.

Ο 40χρονος είναι ένας επιχειρηματίας και επενδυτής που αξίζει τον σεβασμό μας γιατί κάνει εδώ και χρόνια ένα σπουδαίο κοινωνικό έργο, όμως, προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ.

Η επιρροή του μάλιστα είναι τόσο μεγάλη κι αυτό αποδεικνύεται απ’ το ότι βοήθησε στην οικοδόμηση εταιρειών όπως η Airbnb, η Spotify και η Uber.

Η συνεισφορά του, όμως, είναι τεράστια και στον τομέα της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας ανθρώπων (trafficking).

H οργάνωση Thorn, την οποία ίδρυσε ο Ashton Kutcher μαζί με την πρώην σύζυγό του, Demi Moore το 2008, έχει καταφέρει να διασώσει 6.000 θύματα εμπορίας ανθρώπων μέσα σ΄έναν χρόνο.

Αναφερόμενος σ’ αυτό το θέμα το 2016, ο ηθοποιός είχε πει: «Βασικά, η αγορά και το εμπόριο για την εμπορία ανθρώπων συμβαίνει στο διαδίκτυο, όπως όλα τα άλλα τώρα και έτσι δημιουργούμε ψηφιακά εργαλεία για να πολεμήσουμε εναντίον της».

Οι προσπάθειες της οργάνωσης σχετίζονται με την τεχνολογία του διαδικτύου και στον ρόλο που παίζει στη διευκόλυνση της παιδικής πορνογραφίας και της σεξουαλικής δουλείας των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Διαβάστε ακόμα:

H Emma Watson δώρισε 1,13 εκ. ευρώ κατά της σεξουαλικής κακοποίησης