Εκπλήξεις περίμεναν τους παίκτες από το mystery box του MasterChef, που δεν ήταν όπως αυτά που έχουμε έως τώρα συνηθίσει. Έτσι, τα κουτιά που ήταν χωρισμένα σε “εύκολα” και “δύσκολα”, ανέτρεψαν τα δεδομένα ενώ μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε στο τέλος τους παίκτες.

Αν και οι παίκτες έπρεπε να είναι υποψιασμένοι ότι κρύβεται κάποια παγίδα, πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν το εύκολο mystery box του MasterChef, και τελικά την “πάτησαν”. Οι κριτές, μετά την επιλογή, αποκάλυψαν πως το εύκολο κουτί ισοδυναμεί με δέκα λεπτά λιγότερα από τη δοκιμασία, άρα όσοι το είχαν επιλέξει αρκέστηκαν μόλις στα 35 λεπτά και όχι 45 λεπτά για την τελική παρασκευή.

Αν και τα υλικά που έκρυβε το mystery box, όπως δήλωσαν οι κριτές και συμφώνησαν και οι περισσότεροι από τους παίκτες ήταν σχετικά εύκολα, συγκριτικά με προηγούμενων δοκιμασιών, όλοι τους αγχώθηκαν. Με το άγχος για το αν θα προλάβαιναν με βάση τον χρόνο, να ολοκληρώσουν ένα πιάτο, κύλησε όλη η δοκιμασία.

Ο Χαράλαμπος, προς έκπληξη,  ήταν από τους πρώτους παίκτες που οι κριτές επέλεξαν να δοκιμάσουν το πιάτο του, ενώ το δεύτερο πιάτο που τους εντυπωσίασε, ήταν αυτό του Πάνου. Ο Κοντιζάς, όμως, του τόνισε για ακόμα μια φορά ότι πρέπει να προσέχει λίγο το αλάτι που βάζει στις παρασκευές του, κάτι που δεν του έδωσε και την νίκη.

Τρίτο πιάτο που επέλεξαν οι κριτές να δοκιμάσουν ήταν της Σπυριδούλας, που αναδείχθηκε νικήτρια, ακούγοντας τα καλύτερα λόγια για το πιάτο της, και κάνοντας την να νιώθει ότι είναι ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στο να γίνει η επόμενη Ελληνίδα MasterChef. Έτσι, της δόθηκε και το πλεονέκτημα να εξαιρεθεί από την επόμενη δημιουργική δοκιμασία και να επιλέξει και τα υλικά που πρέπει να μαγειρέψουν οι υπόλοιποι παίκτες.

Ήταν, λοιπόν, εκείνη που καθόρισε ποιο βασικό συστατικό, δηλαδή από νωπό μοσχαρίσιο κρέας, το κορν μπιφ και τον παστουρμά θα έδινε στους συμπαίκτες της, για να το υλοποιήσουν.

Οι κριτές δοκίμασαν ανακατεμένα όλα τα πιάτα και, αυτά που ξεχώρισαν ήταν της Ιωάννας, του Μανώλη και του Σταμάτη, που τους έδωσαν τα συγχαρητήριά τους, και πως δημιούργησαν πιάτα σχεδόν 10/10! Ο Μάνος, σύμφωνα με τους κριτές, κέρδισε με το σπαθί του τη θέση του αρχηγού για την επόμενη ομαδική δοκιμασία, έχοντας το καλύτερο πιάτο από τα τρία.

Τα χειρότερα όμως, που οδηγούν στον “τάκο” ήταν του Ντέιβιντ, ο οποίος δημιούργησε ένα πιάτο κάτω του μετρίου, του Ζαχίρ και του Θάνου. Τα υπόλοιπα πιάτα ήταν αρκετά δημιουργικά και καλού επιπέδου, κάτι που μαρτυρά και την βελτίωση όλων των παικτών.

Το επεισόδιο έκλεισε με γλέντι στο σπίτι του MasterChef, το οποίο επισκέφθηκαν οι αγαπημένοι μας κριτές με σακούλες γεμάτες από σουβλάκια και άλλα είδη κρεατικών, τα οποία λίγο λιγουρευτήκαμε, ενώ δεν έλειψαν και οι πλάκες.

Ακόμα, έκρυβαν μια έκπληξη στον Παντελή και τον Μάνο, αφού τους δώρισαν ένα βιολί και μια κιθάρα, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό σχήμα! Έτσι, μέσα σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και σε γλέντια, με κριτές και παίκτες να απολαμβάνουν το “Ικαριώτικο”, έκλεισε το επεισόδιο, ενώ όλοι φάνηκαν για πρώτη φορά αγαπημένοι.

Δες και αυτό:

Ο Τάσος “αδειάζει” το MasterChef: Καλύτερα που έφυγα γιατί… (Video)